First Boot Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2004, 06:15 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 49
Default First Boot Problems

Okay, I just built my first computer, and when I booted it up for the first time, it couldnt recognize any of my 2 SATA HD drives.

I'm using an asus k8v se deluxe motherboard with 2 SATA drives.... I have one of the drives plugged into the PRI_SATA port in my motherboard, and the other into the SEC_SATA port. Then I have them both plugged into to a serial power converter (it came with the motherboard, it plugs into two serial power things and converts it to 4-pin white molex). Then I plugged the white molex into the video card power cord that is split (its a radeon 9800 pro)... By split I mean that its a has a 3-way connection... one part of it connects to the PS, one to the video card, the other to the harddrives. (thats how it said to connect the video card power supply).

And when it's booting up it doesn't detect any HDs after I press DEL for BIOS setup... and even after pressing TAB at a certain time to get into the place to make arrays, it says that they arent connected or dont exist. (similar picture below -except it says there are no drives)



Help!!
__________________

Infinite is offline  
Old 07-24-2004, 06:48 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

Link1 , Link2 that mayb the info ur looking for.
__________________

jolancer is offline  
Old 07-24-2004, 07:28 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 49
Default

Hmm, do I have to install windows first or something? Before I can make a RAID array I mean... would the hds be recognized while im installing windows or??

I still don't get it. Btw, I can get into the BIOS setup fine... just says no hd is detected before I can get into it.
Infinite is offline  
Old 07-24-2004, 08:13 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 49
Default

Okay I tried installing windows... and it couldnt detect a harddrive... So something's still wrong. Does anyone else have the same motherboard (or configuration) and two SATA harddrives in RAID?
Infinite is offline  
Old 07-24-2004, 08:23 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

did u follow instructions in link2? u need to put the Sata controler driver on a floppy, if it didnt come with one. then press f6 during hardware detection in windows install. and use the floppy to install the sata controller drivers
jolancer is offline  
Old 07-25-2004, 12:23 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 49
Default

Problem solved.
I just had to download VIA's drivers and put them on a disk... everything went smoothly from there. Thanks.
__________________

Infinite is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.