Finished ordering comp - now what do i need - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2005, 08:18 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default Finished ordering comp - now what do i need

Specs:
AMD 64 (winchester 939) 3200+
DFI lanparty ut nF4 ultra-d
dual channel 1 gig (2x512mb) kingston value ram
leadtek 6600gt pic-e
80 gig WD caviar se IDE HDD
1.44 FDD
Nec 3520A dvd-rw
Antec slk3000B (case)
antec neopower 480W

i need to know these things:

a.) what is the latest driver that is 100% stable with the 6600gt?
b.) is there a guide that teaches you how to install everything correctly on the dfi board?
c.) my 3520 is OEM, what is a good burning software (freeware) and what driver do i need for my 3520
d.) hmm...that's about it (oh, and any building suggestions you have)

thX

also, what are cheap coolers i can add to my system for minor overclocking (cpu from 200x10 to 220x10 and gpu from 500/1000 to 525/1075 or so)

i've thought of these:
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...888-602&depa=0
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...150-006&depa=0

are they any good?
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-01-2005, 08:23 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 821
Default

A. Don't know.
B. The manual that comes with the mobo should explain everything.
C. http://lists.gpick.com/index.html Look there.
D. I suggest a 600W PSU if you have the 6600. 480W I don't think, will handle it all.

Go with the second cooler. It has a bigger airflow.
__________________

Regulus is offline  
Old 03-01-2005, 08:26 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by Regulus
A. Don't know.
B. The manual that comes with the mobo should explain everything.
C. http://lists.gpick.com/index.html Look there.
D. I suggest a 600W PSU if you have the 6600. 480W I don't think, will handle it all.

Go with the second cooler. It has a bigger airflow.
i got 18V on first rail to mobo/cpu/ram? and 15V to video card/hdd/optical/fdd

it's more than enough (btw, i've seen 64s, dual oc'd 6800gt, and more running on the same psu i have)

and thx for the site
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-01-2005, 08:28 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 821
Default

Oh, well I only say that 480W isn't enough because I've heard about people with 6600 or up with 480Ws that dish out errors.
Regulus is offline  
Old 03-01-2005, 08:31 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by Regulus
Oh, well I only say that 480W isn't enough because I've heard about people with 6600 or up with 480Ws that dish out errors.
ah, that's because they got generic stuff

my neopower is a $130 psu (which i got on sale for really cheap)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-01-2005, 08:35 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default

A) I suspec tthat the lastest driver for the 6600GT is on Nvida's website. I'd look there first before anything else.
B) Regulus knows what he's talking about
C) The drive's probably on the web too...but it's just drag and drop for buring free ware to CD and DVD, right? I dunno
D) What's FDD stand for?
__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-01-2005, 08:35 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

well make sure your psu has 24pin.
phosho510 is offline  
Old 03-01-2005, 08:37 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

yup, it's an ATX 2.0 (24pin)

fdd=floppy disk drive
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-01-2005, 08:41 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default

OHHHHH Thanx Diablo II
It's been a long time since i've used one of those....USB keys all the way
__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-01-2005, 09:12 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

hehe

does anyone know how the half life 2 coupon works (i know you go to steam, then activate this code, and i'll get HL2 and CS:S [i'm only going to be playing cs:s though])

but THEN what happens? i don't have the maps, i don't have the files for HL2 and CS:S and anything else it comes with

does this mean i'll have to download few gigs worth of files off steam?
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.