FINALLY PC boots, but no input in moniter...again - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-03-2005, 04:28 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Exclamation FINALLY PC boots, but no input in moniter...again

SUCESS!! I told ya guys my mobo wasn't fried! My old PSU was fried, and I got a new one today. I tried to boot it up, nothing. Ends up I had my cmos jumper on the wrong setting which is why it wouldn't boot.

OK, one down, one to go.

Now I am having the ol problem of it not detecting my AGP card. When I say not detecting, I mean the moniter shows "no input". I know the card works, but just in case I might try another agp card (It'd have to be shipped to me though).

Sooo, PCI card works, comp POSTS. Would anything in BIOS get the agp card to detect? I get beeps when the agp card is in, 1 long beep, followed by 8 short.

Would putting in PCI card, loading up bios, enabling AGP card work? Or if not, would loading/installing windows then updating bios work?

Or would maybe my HDD not installed properly, would that do anything w/ agp?

Would those one pinners mean anything? I have reset SW, power SW, and the leds plugged in. I don't need all that other crap, do I?
__________________

__________________
Quintox is offline  
Old 08-03-2005, 04:30 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Your AGP card should have it's own BIOS, which will run after the card is detected
__________________

__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 08-03-2005, 04:32 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

So, what should I do? Boot up w/ both PCI and AGP, moniter into PCI?
__________________
Quintox is offline  
Old 08-03-2005, 04:46 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

That beeping means its not detected. Did you check to see if the bios is loaded in the graphics card? (use onboard video)
turtile is offline  
Old 08-03-2005, 08:22 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

i dont have onboard, but i do have a spare PCI card, which does boot to POST..unlike the agp.

Argh this sucks
__________________
Quintox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.