File copy speed - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2005, 10:30 AM   #21 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Change it to DMA. You can connect the drive to the secondary IDE if you cannot change the primary to DMA.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-17-2005, 10:38 AM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 32
Default

Yes, I cannot change it to DMA. But then I will have to connect my CD-RW to Primary IDE. Is this OK?
__________________

ReinisFMF is offline  
Old 03-17-2005, 10:43 AM   #23 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Yes. Primary and Secondary are the same. You can use any of them for any device. You might have to change your boot settings in your BIOS though, because your HD will be connected to the other IDE channel.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-17-2005, 10:47 AM   #24 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 32
Default

Can I do the following: Connect HD to Secondary IDE Master and CD-RW to Secondary IDE Slave?
ReinisFMF is offline  
Old 03-17-2005, 11:27 AM   #25 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Yes
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 03-18-2005, 06:43 AM   #26 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 32
Default

I swapped IDE controllers and now my HD works at ~ 26 MB/s.
__________________

ReinisFMF is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.