failure to recognize printer port during setup of hp deskjet 697C printer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-09-2004, 07:14 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default failure to recognize printer port during setup of hp deskjet 697C printer

I recently formated my c:\ drive and reinstalled the operating system. I went from WinMe to 98. The printer port is listed as fine in device manager, but when I try to run the printer instalation which I downloaded from http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...areitem=dj520en .
Although during setup it gives me no ports to choose from and the setup consequently fails. The printer and port worked fine before I formated my drive. Could anybody possibly help?
Thanks.
__________________

Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 07:20 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

how big was the file size?

also, try doing this:

go to printer folder, and delete every printer listed there. (make sure your printer is switched off)

and then again install the printer software that u downlaoded (approx 4.3MB)

see if it works,
__________________

__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-09-2004, 07:26 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

what about checking the port it's on? I remember that was always a bugger back in the day. Maybe also check for conflicts in the device manager? Those are my thoughts...
Demalii is offline  
Old 12-09-2004, 07:30 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

well, they were working before on ME, arent they? (read her other post, she moved from ME to 98)

anyway:

I have uploaded you a new set of drivers exclusively for windows 98 and 697C series printer

download it from here:

www.zen22985.zen.co.uk/drivers/hp697c.zip
alternatively from here:

http://blind_arrow.spymac.net/Drivers/hp697c.zip

and see if they work.

these will remain here 2-3 days on ZEN, and for 10 days on Blind_Arrow. so download at your convinience.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-09-2004, 07:41 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

The file size of the download was 4,839 Kb, and I have no printers listed in the printer folder.

now in device manager my printer port has an exclamation point by it and it's status is "This device is either not present, not working properly, or does not have all drivers installed. (Code 24).
Try upgrading the device drivers for this device."

When trying the download you suggested I ran into the exact same problem, saying it could locate any printer ports.
Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 07:49 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

Yea there we are... Let's try this, while your computer is on, unplug your print cable from the computer. Get to your device manager and remove the printer. Now it should be gone, the little yellow ! and all.. turn your computer all the way off, and plug the printer back in and turn your computer back on. Now go into your device manager and check to see if it sees anything first. If it sees your printer, you may not want to install the installation file because it will conflict with windows, always does... If it's not there, try the installation from Arrow's site and see what goes on...
Demalii is offline  
Old 12-09-2004, 07:58 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

i did that and the printer did not install. The port is listed as normal, though I have a feeling that if I restart my computer it will simply go back to the way it was just like when I removed it before. I tried the hp setup and the same problem happened again.
Lizzybeth is offline  
Old 12-09-2004, 08:00 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

ohm.. Arrow, any ideas =p

*edit* when the yellow ! is there, have you tried going to upgrade driver and see what happens?
Demalii is offline  
Old 12-09-2004, 08:05 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

yellow exclamation marks denotes DRIVER failire.

have you tried installing the driver I gave the link ?

or i'll tell you one more final method, (MAY WORK)
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-09-2004, 08:09 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Default

arrow, i tried you driver already.

whenever I try to update the driver it says it already has the best driver for it.
__________________

Lizzybeth is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.