External Hard Drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2005, 03:47 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default External Hard Drive

I have build an external hard disk which runs though USB2. Now, what would happen if i unzipped an iso of a bootable disc? Is there a way to let me boot of it?

Wayne
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-11-2005, 04:07 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 168
Default

I don't know about the "unsip the ISO" part but check your BIOS concerning possible boot devices. Most new BIOS allow a network boot but I haven't seen one that supports booting from a USB device.
__________________

gsbtech is offline  
Old 02-11-2005, 04:33 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

on some mobo's and some versions of BIOS you can envoke a system to boot from USB by holding the "U" key on the keyboard durring the boot process, similar to F8 to boot safemode.

as long as the proper files to make the disk bootable are in the proper locations, then yes in theory it is possible.

hope it works out for you, let me know

~KB
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 02-12-2005, 05:16 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

i set the bios to boot from "usb hdd" but it didnt boot. I set it to 1: USB HDD, 2: HDD 0 3: None, and it just booted into windows. I dont think i did it right though, ill give it another shot tomorow mabye.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.