Evga 6800le - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-02-2004, 12:16 AM   #11 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

Quote:
Originally posted by Nubius

Actually hadn't realized you had done that Did you flash the VGA Cards BIOS to be able to get the 16 pipes?
I used the Rivatuner program to unlock those extra pipes.
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 11-02-2004, 03:02 AM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
I used the Rivatuner program to unlock those extra pipes
You know I saw something about that when looking for a better program to OC my graphics card. Got a specific link to where you went for it? Although I'm just going to google it now just curious still incase I don't find it and to inform others who might read the thread.
__________________

Nubius is offline  
Old 11-02-2004, 04:29 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

the GT is the best for your money if you're not overclocking it or anything
I think any 6800 can be softmodded with the ultra's BIOS although the 128MB cards will be at a disadvantage, because they are not GDDR3 like the 256MB cards
I think any descent 256MB 6800 will do fine if you do want to softmod it to the ultra's BIOS
__________________
Apokalipse is offline  
Old 11-02-2004, 12:14 PM   #14 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

first u need rivatuner 15.2 which can be downloaded here

http://downloads.guru3d.com/downloa...2d49e3dcfc0e6aa

scroll down and click "I Agree"
the download should start
after its finished, install it
once it is installed, click Start, Programs, Rivatuner, Rivatuner
under Target Adapter click Customize, then click on the Graphic Card
Click NVStrap Driver
Click Install
At the Bottom Check Allow enabling hardware masked units
Click customize
Then Checkmark the 2 Bit xx that say disabled
ok.....ur done...restart windows and run a 3D intense program........if it has a lot of artifacts......it didnt work and u have to change back.....


HOPE I HELPED

The above was quoted from another member on the forums. He sent this to me via PM. Now, I have heard problems about 128mb guys doing this to their cards, i have a 256mb DDR3 on my card and it worked wonderfully. just remember exactly what two items you check, so you can go back and uncheck them if the cards goes out of whack. i also overclocked using the tools that ASUS had given me with the card. I have my card running at 420mhz and itÂ’s DDR3 @ 1.1ghz with the softmod with aircooling. I have quite a few case fans and have no PCI slots taken up. The 3DMark05 score i get is 5,052, so with this mod, you can hand with the best of them.

The link must be outdated, it doesn't work anymore, sorry guys.
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.