ever heard of 1 gig of video memory? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2005, 04:07 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
macdawg's Avatar
Join Date: Mar 2005
Posts: 813
Default ever heard of 1 gig of video memory?

Like a car with 1000 horsepower, having even 1 GB of video memory is neither practical nor affordable, but is really f'n cool.

Falcon NW has configs nearing 9 grand, I put one together tonight for the heck of it. One other extreme feature to me was you could get a 19" LCD with an 8 ms response time and a 700:1 contrast ratio, I don't think I've seen another LCD with those specs before.

"nVidia Geforce 6800 Ultra 512MB - PCIE
For the PC gamer and enthusiast who wants bragging rights to one of the most robust graphics cards on the planet, this is the card to own, said Scott Herkelman, executive vice president marketing for BFG Technologies, Inc. Combined with BFG Techs true lifetime warranty and a bundle of free extras, the unmatched performance of this overclocked 512MB graphics card should prove an attractive product to hardcore gamers everywhere."

macdawg is offline  
Old 04-24-2005, 05:10 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 670

yeah, i think EVGA is the only company at the moment to have a 6800U with 512mb of memory, but i might be wrong. personally, i would rather pay a little bit more/the same, and get dual 256mb 6800GT's for SLi.

EDIT: lol, i just read that last part of the above post my mistake.

<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 04-24-2005, 05:25 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010

XFX have their 512 6800u coming out soon as well.

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-24-2005, 05:55 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Sep 2004
Posts: 512

Those are gonna be some beasty cards. Everquest 2 is designed to run on High Quality with a nice FPS rate on 'computers of the future'...... now, that future doesn't seem to long away.
AMD 64 X2 4200+ @ 2.2ghz
2048mb Corsair PC3200 RAM (2x1gb)
WinFast NF4SK8AA Motherboard
660GB HDD Capacity (3xHDD)
600w Enermax PSU
eVga 8800 GTS 320mb
Diabetic is offline  
Old 04-24-2005, 12:43 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363

Why would you need that much of video memory? Seriously, there are't even games that need 256 MB of Video

Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-24-2005, 12:49 PM   #6 (permalink)
Master Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088

Dont waste your money on these 512mb cards. The only way it can out-perform our 256mb cards. Is if you exceed 256mb lol. Thats pretty much it. Now when they come out with a 512"Bit" videa card, then throw your hands up. Thats way to much money for memory. Graphics wont even increase.
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 04-24-2005, 12:49 PM   #7 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433

128 is enoguh for these days. 512 is just for bragging rights.

-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-24-2005, 12:56 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363

Yeah, lol. 128 is what you need. Doom3 will work flawlessly on it.

Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-24-2005, 12:59 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike

Exactly, don't waste your money on getting 1 or 2 512 MB cards when most high-demanding video games don't ask for more than 128 MB of video memory. I have a 9550 by VisionTek and it runs HL2 and EQII with great quality.

But I do admit, if you have the money to buy one or 2 of em, equipped with SLI and 2 Gigs of Ram with a FX55, man you'll be having some fun with MMORPG's
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 04-24-2005, 01:09 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

MMO's are not as graphicly intensive so go get doom3, HL2 and Fear and Stalker when they come out

128 is fine for most games, doom3 can use 512 meg of VRAM though

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.