ethernet problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2004, 10:01 AM   #1 (permalink)
MvD
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 28
Default ethernet problem

OK I've got ASUS P4PE motherboard, I know that it has onboard (well I think its on board) ethernet but the problem is that windows does not recognise my ethernet controller. Is there anyway program that will allow me identify what sort of controller is on PC? Btw, XP (SP1 is that matters) was't able to find any drivers and I don't have the ASUS driver CD.

thanks in advance!
__________________

MvD is offline  
Old 04-05-2004, 10:36 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 325
Default

You will be able to get the required drivers HERE.
__________________

__________________

Quote:
Originally Posted by FreeWill
Aquarius 2.... performs as well as urinating in your heatsink
LV38_Eagle is offline  
Old 04-05-2004, 11:07 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 451
Default

That sounds like a problem that I had with my old computer when I fist tried to install Cable Internet (i havent had it for that long, hehe)

As for me, I had to go out and buy a completely new Network card, which fixed the problems?
Chubz is offline  
Old 04-05-2004, 11:31 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 400
Default

I'd say follow that link LV38_Eagle gave ya. You're gonna need to find some drivers. Once you get the proper drivers, burn them on disk so that you always have them in the future. It's good practice.
__________________
The only \"intuitive\" interface is the nipple. After that, it\'s all learned. ;)
Ares is offline  
Old 04-06-2004, 03:13 AM   #5 (permalink)
MvD
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 28
Default

Thanks guys, but seems that my problem is a bit different from what I first thought it was. the not functioning ethernet controller is on PCI bus 2 which as I understand makes it impossible to that specific controller a part of on-board networking! So my on-board Giagabit LAN should work! Although it woyuld still be ice to find what the hell is that controller.
MvD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.