Ethernet card....good or bad? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-18-2004, 02:04 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Question Ethernet card....good or bad?

Right now I have my cable modem connected to my computer through the USB. Should I connect my modem to an ethernet card instead?
__________________

wannabe_hacker is offline  
Old 07-18-2004, 02:11 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

i would

my family has a 600mhz celeron from 1999 or 2000

we had ours connected to usb (obviously, a slow one)

then my dad got a free ethernet card from sbc dsl when he got it for his office . . . that comp already had one, so we installed it into our home computer, and the speed from cable began to show its true form when we did that . . .

long story short . . . yes, do get an ethernet card - its the best solution for that

lol, i didnt know they had cable service in amish country! lol
__________________

__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-18-2004, 02:21 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Default

Thanks for the advice. The good thing about living out in the country is that not too many people have cable connections. The more connections, the slower my internet is. Thanks again for the help!
wannabe_hacker is offline  
Old 07-18-2004, 02:31 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

yeah, you must acheive fast speeds in your area

during the day i get about 768kbps acheived. . .

at night, usually after 10, i get about 1.5~2.0mbps . . .

but im on a 802.11b network . . . so i dont get full speed

the computer i told you about, the one with the new ethernet card, can acheive 1.1mbps during the day and 2.6!! during the night!

good thing our cable company serves such a small area . . . only 2 towns

plus the fact that almost everybody is going for cheap 256kbps $25/month dsl
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-18-2004, 04:29 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I've tested my connection between a server in the US, it was about 1750kb/s
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-18-2004, 04:33 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

i know, CABLE RULES!

it OWNZ DSL

right now, im getting my all time best on the network . . .

2.6mbps in usa

2.1 in canada
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-18-2004, 04:38 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to ThePCmaN
Default

i have cable.. im happy.. lol.. but yet, i still need to upgrade my PC.. *sniff sniff*
__________________
<center>
<font color =\"blue\"><b><u>
AmD > Intel</u></b></font>
</center>
ThePCmaN is offline  
Old 07-18-2004, 04:40 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

YOU need to upgrade your pc?!

YOU?!?

i got an 86 on 3dmark03 . . .

i think thats kinda bad!
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-18-2004, 04:43 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

the computer in the car in my avatar can do better than that!
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-18-2004, 04:44 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

hey BLuEnGrEEnPC, I'll swap your my mobo, CPU & video card for yours
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.