Epson Photo R300 - single thin banding-line on left side if printed photos - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-21-2014, 08:46 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: sherwell
Posts: 11
Default Epson Photo R300 - single thin banding-line on left side if printed photos

Hi, I've started getting a strange 'pale' line or banding down the very left side of my printed photos. I first noticed it on a night shot (see link below) and then on the other one link below, a daytime one.

All the ink cartridges are full or almost full and I've done nozzle check and head cleaning. It doesn't show up on a greyscale B&W print I did (or at least not that I could notice).

It's on the leading edge, the part of the image being printed first when using the full size paper eg. A4, 10x15cm.

On a whim while writing this I just tried printing a 7"x5" image in the middle of a sheet of A4 and there was NO banding. Same result with a margin of 2cm rather than the default 0.5cm.
With the 0.5cm default margin, it's like whatever is going on only affects the next 0.5cm of the paper (the first 0.5cm of the printed image).

Is this a paper-feed thing then?
Any ideas how to solve it to avoid wasting lots of paper?
Other than this the printer, whilst old, is still very good

Thanks.

Genuine Epson Inks TO481-6

https://www.flickr.com/photos/cjs696...n/photostream/
https://www.flickr.com/photos/cjs6969/15842139731/
__________________

js6969 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 10:45 AM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Epson Photo R300 - single thin banding-line on left side if printed photos

Tried to realign your cartridges?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2014, 04:26 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: sherwell
Posts: 11
Default Re: Epson Photo R300 - single thin banding-line on left side if printed photos

thanks carnageX, tried that already but didn't change anything. I think it's got to be something to do with the paper feed at the time the ink starts to hit the page. Once it's all started moving it appears to be OK.
js6969 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Epson Stylus Photo R300 - computer 'sees' it but no print jobs getting through. js6969 Monitors, Printers and Peripherals 2 11-03-2014 05:40 AM
Epson Photo R300 Trouble amccaul Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-04-2006 03:06 AM
epson r300 and usb saspinall Monitors, Printers and Peripherals 4 01-02-2005 01:52 PM
epson r300 new mobo saspinall Monitors, Printers and Peripherals 0 12-31-2004 11:55 AM
Easy Q: How to paste photos side-by-side funcrew Web Graphics and Design 4 12-04-2004 10:39 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.