End of life - AMD Athlon 64 3400+ & 3700+ Processors - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-17-2005, 07:29 PM   #1 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Exclamation End of life - AMD Athlon 64 3400+ & 3700+ Processors

FYI, I got the following email from AMD Australia this morning :-

Quote:
We have received notification that the AMD Athlon™ 64 3400 & 3700 processors in the 754 pin package will come to their end of life this quarter. To that end we expect to see these parts disappear from the channel during the July-September timeframe. These processors will still be available in the 939 pin package.
I just hope that we start seeing some more Lower-Mid Range Motherboards from the Manufacturers soon.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 04-17-2005, 07:33 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Well we all knew it was coming, but the DTR's are still 754
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 04-17-2005, 07:39 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

there isnt really any point to buying the 3400 or the 3700. Both the 3200 and the 3500 are incrediably capable CPUs. hell, the 3200 beats out the P4 3.6 and 3.8 on most gaming tests.
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-17-2005, 08:32 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

All AMD 130nm cores will be gone before 2006. This is pretty much because of Venice and its ability to handle higher clock speeds, so its no suprise.

AMD is also developing 65nm cores as of now, so yeah, 130nm are a dead cause now pretty much. Even Sempron has migrated to the 90nm process now.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-17-2005, 09:25 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

But sempron cant support 64bit.... Or can it?
c0rr0sive is offline  
Old 04-17-2005, 09:26 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Quote:
Originally posted by charles_scott
But sempron cant support 64bit.... Or can it?
Well that doesn't matter.... its just process length.

But no semprons are 64 bit.
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 04-17-2005, 09:32 PM   #7 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by charles_scott
But sempron cant support 64bit.... Or can it?
They can.

Unless there is a need, Sempron will never be avalable in Socket 939.

I will be going to the AMD Athlon 64 Bit - Microsoft Windows 64 Bit Launch on 26th April. If you have any questions that you would like me to ask the big wigs at AMD, PM me.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 04-17-2005, 09:35 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

:-\

So them little semprons support the 64bit processes?
c0rr0sive is offline  
Old 04-17-2005, 10:08 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
They can.

Unless there is a need, Sempron will never be avalable in Socket 939.

I will be going to the AMD Athlon 64 Bit - Microsoft Windows 64 Bit Launch on 26th April. If you have any questions that you would like me to ask the big wigs at AMD, PM me.
Ask them when Toledo is coming and how they're gonna cost.

I swear I've seen the AMD roadmap and they plan on having a couple Semprons on the 939 platform, could be wrong though.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-18-2005, 12:11 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default

damn...i was hopin' to upgrade my processor at the end of the summer.....
__________________

__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.