Emachines - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-27-2004, 05:46 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 125
Default Emachines

Hellooooooooooooooooo!

A few years ago I purchased the Emachine 'Emonster'. It was "made" for gaming. It was 600mhz I think came with 64mb of ram. The computer was good for a few months - then it was all downhill from there. I had problem with just about everything. Finally 2 years later I took it out "Office Space" style .

Now - While the computer was running horribly looked up reviews and I heard many people have problems with emachines. Why do so many people have trouble with these computers? They have a good price. The specs look ok. My friend once told me the hardware just doesn't work well together. I just don't understand it. Although I will never buy a emachine again, could someone tell me why the computer seem to fail alot?

-Ike
__________________

Esse is offline  
Old 07-27-2004, 05:50 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to CyToToXiC Send a message via Yahoo to CyToToXiC
Default

was it like this one?
http://emachines.com/products/produc...achines_T3092#
__________________

__________________
Aspire X-Dreamer case
Asus A7NX8-E
AMD Athlon XP 3200+**
Soundblaser Audigy 2 ZS
Geforce NX6600 GT
2 WD 120 GB Hard Drives**
1 GB CORSAIR RAM**

**sitting MIA in some warehouse
CyToToXiC is offline  
Old 07-27-2004, 06:29 PM   #3 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

I think they are just crap, period. I think they use the cheapest hardware to be the cheapest in the market. I had one as well, a celeron 1.7 Ghz, utter junk. Less than 6 months later, I had a comp custom built for me, even though some parts of my custom PC are generic, I know who built it and I know the warranties, and I know it's upgradable and not proprietary.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 07-27-2004, 06:59 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

I dont think so they are failure, as yesterday a frind came to me with his emachine (was slower than p-1) after i configued it, and since yesterday I have received 11 mails telling me that its blistring fast (i wish i never configured it, hahaha, kiddin)

they, infact use some cheaper hardware, as from mobo manufacturers which I dont know myself ever exsisted (as opposed to other manufacturers, like SONY using Asus Mobo's in their machines).
so as if ur base (mobo) is cheap, u can expect cheap performance for sure.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 07-27-2004, 08:37 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2003
Location: Virginia
Posts: 182
Default

keep in mind that they got bought out by gateway, so SOME of the problems of the past have been solved. the newer one's aren't so bad, but they're also a little more $ than they used to be.
regeisle is offline  
Old 07-27-2004, 10:53 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to CyToToXiC Send a message via Yahoo to CyToToXiC
Default

emachines os the Kia of computer companies
__________________
Aspire X-Dreamer case
Asus A7NX8-E
AMD Athlon XP 3200+**
Soundblaser Audigy 2 ZS
Geforce NX6600 GT
2 WD 120 GB Hard Drives**
1 GB CORSAIR RAM**

**sitting MIA in some warehouse
CyToToXiC is offline  
Old 07-27-2004, 11:22 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

I have a Emachines in my shop right now picked it up today 16 months old AMd 2400+ chip already fried.Good thermal past computer fairly clean.Thats a short life for a cpu chip. I just wonder if they get good deals on crap parts.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.