DVD & CD-ROM problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2004, 06:01 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Default DVD & CD-ROM problem

Somebody please help, I recently deleted Hero DVD player and I think it has deleted my CD Rom drivers as well, I cannot access my Cd rom or DVD player/burner.
I have searched this forum and googled for a while now but no luck.
I currently run a Duron 800 with win 98, 128 Ram, 1.2 gig HD, and Lg Cdrom and DVD burner, I have had no major problems until this apart fro a crashing problem with wmp 7.1 until I uninstalled it back to 6.4.
In the system configuration the Cd Rom controller has an exclamation mark.
Whenever I try to reinstall or try and find another driver it tells me I have the best one already installed.
__________________

yeoj is offline  
Old 10-12-2004, 06:13 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

have you tried removing the cdrom and restarting.. so windows will find it again?
__________________

Demalii is offline  
Old 10-12-2004, 06:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Default

I did that and now i have my CD rom back but still no access to the DVD burner, any thing else I can do?.
yeoj is offline  
Old 10-12-2004, 09:10 AM   #4 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

you on MASTER / SLAVE or CABLE SELECT.

I always keep my gear on MASTER / SLAVE. I have seen Calble Select fail too many times.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 10-13-2004, 04:39 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Default

Its on Master/Slave, I even swapped them around and it made no difference.
Its listed in device manager, and it says it is working properly.
But I cannot access it.
yeoj is offline  
Old 10-13-2004, 05:34 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

your drivers might have been corrupted. Do the same you did with your cd-rom. Delete it from the device manager and let windows redetect it for the drivers. You can also check the manufaturer's site for firmware update once it works properly.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 10-13-2004, 07:16 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Default

I did that and it is in the system manager, I have removed it and rebooted it returns but still unable to access, thanx for all the help and I will try other tech forums and keep trying,at last resort I will return it to the dealer.
yeoj is offline  
Old 10-14-2004, 06:14 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

install a DVD Software /Power DVD/Win DVD or with WIN Media Player go to Tools/Devices , see if its recognized . If not ADD your device/Highlight it and check the Properties adjust your settings accordingly.
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 10-14-2004, 07:26 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5
Default

Quote:
Originally posted by Cappy
install a DVD Software /Power DVD/Win DVD or with WIN Media Player go to Tools/Devices , see if its recognized . If not ADD your device/Highlight it and check the Properties adjust your settings accordingly.
Could you explain this msg a little better, i can't follow it.
Thanks.
yeoj is offline  
Old 10-15-2004, 06:03 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

open windows media player.Go to Tools..Then options..Click the Device Tab....if you dont see your drive there check your conections to the device in the case..If you still dont see it get a new one .If you do see it ...Highlight the device and select properties...Read each tab and adjust the settings to suit your needs...Under File Types ...SElect All ...
__________________

__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.