DVD and CD-R both use the same IDE? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2003, 05:15 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 26
Unhappy DVD and CD-R both use the same IDE?

I tried to copy a Cd and received a message stating both my drives are using the same ide and this is not recommended. How do I change it?

Device Mgr shows

+VIA IDE Bus Master Controller
Primary IDE Channel
my hard drive
Secondary IDE Channel
Lite On-LTR
Pioneer DVD-Rom DVD 1600


My os is Win XP.
Patti
__________________

mzpatti is offline  
Old 07-04-2003, 05:38 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

I never had this problem before,..neither did any of my friends. I like to keep my HD by itself on the primary IDE ...my dvd is set as slave to the cdrw in the secondary IDE port. ...just do what MicroBell said about burning the image file.... i do that all the time
__________________

devlish96 is offline  
Old 07-04-2003, 06:09 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 26
Default

I use Nero Burning and was trying to burn (on the fly) without creating an image on the hd. I'll try again this time to the hd then onto the disk.

Thanks
mzpatti is offline  
Old 07-04-2003, 06:12 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

np,..just keep us posted..
devlish96 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.