dualies... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2004, 04:51 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

k...let me clear this up...dual chanel does not depend on the cpu...it is the mobo...it shouldn't matter what kind of cpu you get...
__________________

compy is offline  
Old 08-23-2004, 04:53 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

ok, you know what?! why dont you go get a s754 cpu and mobo and try running dual channel . . .

then you'll be kicking yourself for not gettin s939
__________________

__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 08-23-2004, 04:55 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

DUDE I ALREADY SAID I'M NOT GETING THE DAM 754!!!!!!!!!!!!!! listen, you are making this way way way more complicated then it should be...all i freakin want to know is if dual chanel will run on other sockets BESIDES the damn 939!!!!it's not so hard!!!!! does it freakin work or not!!!!!
compy is offline  
Old 08-23-2004, 04:57 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

i said a half hour ago!! look higher on the thread! only 939 and 940 support dual channel, and 940 requires registered ram!

why are you asking all of these questions if you know that youre not getting the 754?!
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 08-23-2004, 05:00 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

because you guys told me it would only work on a 939 and a 940 socket but it shouldn't be that way...it should only depent on what kind of mobo you get...weather it can suport dual chanel or not...and you know what i'm just gonna look it up my self because you can't answer the question i'm trying to ask...thanks for tryin to help though.
compy is offline  
Old 08-23-2004, 05:31 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

listen...this is what i found out...you can run dual channel on any cpu just as long as the mobo supports dual channel. i think where you are getting confuses is that the cpu helps with the performance of the dual chanel...it gives it a little bit more of a boost compared to a socket A or 754. P4 are more ideal to using dual channel ram because they get the most performance boost by the design of their architecture.
compy is offline  
Old 08-23-2004, 05:31 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

i think this will clear some up...
first...

socket A = Athlon xp supporting Duel channel

socket 754 = Athlon 64 single channel

socket 939 = Athlon 64 suporting Duel channel

socket 940 = Opteron/FX supporting Duel channel
----------------------------------------------------------------------
socket 754 is the only cpu that cannot support duel channel.

but once the cpu can support duel channel(such as socket 939) then its up to the mobo manufacture if thy wont to add that support to there motherbourd.
jolancer is offline  
Old 08-23-2004, 05:33 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

THANK YOU!!!!!! I LOVE YOU!!!!!! that was exactly what i was tryin to get at...so the 754 doesn't run dual...why not? i thought it was the mobo that ran the dual. unless 754 mobo's don't have dual channel DIMMS.
compy is offline  
Old 08-23-2004, 05:35 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

thats what i said an hour ago!!!

oh well . . . .
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 08-23-2004, 05:37 PM   #20 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

not really bro...you left out the socket A and said only 939 and 940 can run it...
__________________

compy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.