Dual monitors - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2005, 03:45 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default Dual monitors

I was wondering if anybody knew if it was possible to use dual monitors with one monitor going into a PCI video card and another monitor going into my onboard. If nobody knows of a way to do this i'll go buy a connector changer (I'm cheap, rather try doing it a free way than having to pay for it )


Motherboard: ACSElite K7SOM
Video Card: Radeon 7000 PCI

If you need any more info just ask me.
Thank you in advance for anybody who helps me
__________________

Blacklilac is offline  
Old 08-27-2005, 08:50 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

why dont you just buy a pci card with 2 monitor outputs?
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-27-2005, 09:47 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

You can do that, it's a bit tricky. Most people just use dual head cards now however.
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-27-2005, 01:41 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default

Like previously stated, i'm cheap And I also bought this video card when it was new.
Blacklilac is offline  
Old 08-28-2005, 01:40 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

how would you go about setting that up then?
joshd is offline  
Old 08-29-2005, 06:02 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

i dont think so xcause if ur mobo senses another form of video out put it shuts one down i beleive but try it out. since uu have everything there just go for it cant harm anything. and if somehting goes wrong just reformat.
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 08-29-2005, 08:21 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

I think timmer might be right, but if it doesn't, then there is no reason to not try it. I would do some heavy testing on the setup though. I have heard that two diffrent types of video cards can sometimes create driver confilcts that result in system instability. My only real point of caution would be to ake sure that your "good" video card runs your primary monitor, otherwise games might not work so well.
__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 08-29-2005, 08:32 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default

I've already tried a number of things. What I need to do though is find a way to force the 2nd monitor onto the onboad video card, I only get options to put on my radeon.
Blacklilac is offline  
Old 08-29-2005, 09:09 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

Does the second video card appear in the hardware manager? As timmer said, sometimes mobos automatically disable their onboard, mine does, and there is nothing in BIOs to suggest it, just a little mention in the manual.
__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 08-30-2005, 03:52 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

I think its a long shot. MOST motherboards (I dont wanna say all, cause I havent seen them all) have the option to choose where to get video from. The ones ive seen usually ask to get onboard or external. So you can have multiple PCI video cards (or 1 PCI and 1 AGP) working together, but not onboard and PCI.
__________________

__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.