Dual Monitors - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-06-2004, 10:41 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 383
Default Dual Monitors

I have an extra 17inch CRT monitor just lying around the house, and i was wondering, is it worth hooking up with my PC. i have a CTX 17 inch LCD monitor right now. And if i do hook it up, is there any software that lets me control wats on one screen or something. my card is a regular 6800.
__________________

__________________
SNiPeRViRuS is offline  
Old 11-07-2004, 12:48 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

nVidia has built in S/W called nView.

what else you want?
__________________

__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 11-07-2004, 03:11 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

you can make it an 'extended desktop' so basically it's just what it says...the other monitor becomes part of the desktop as if you had a widescreen, but you couldn't like play a game on one screen and then do whatever on the other because obviously the game has to take control over the system basically, but you could have winamp and downloads going over on the monitor on the right and have browser windows open on the monitor infront of you stuff like that. Depends on what kind of graphics card you have, but there's always an extended desktop option.
Nubius is offline  
Old 11-07-2004, 03:44 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default

i tried this once and found myself more baffled by the way nview stretched my desktop and couldnt get it to keep most my settings and everything else i had told it to do... so i decided to go back down to one, this was a few driver revisions ago tho, so i wish you luck... IMO stick with one monitor for personal use
__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 11-07-2004, 03:55 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I don't know what exactly you did Leonidas, but you don't have to use the Nview desktop manager. There is simply an option for 'Extended Desktop' and that doesn't mess with your settings at all...it just displays a black desktop on the other monitor if he uses it that way. I say you hook them both up and see if you like it
Nubius is offline  
Old 11-07-2004, 04:42 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default

mine was some sort of software came on a discwith the original drivers... i updated the drivers and itwas still there pretty sure it was called nview... but oh well perhaps im mistaken on that... but it wouldnt keep what i wanted, would stretch and unstretch certain parts of my desktop i had placed on different monitors... it was a mess, perhaps my fault
__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 11-07-2004, 05:26 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Well when you install nvidia drivers it generally comes with Nvidia Nview, but like I said, generally there's a simple check box which says 'Extend desktop' so I don't know what you went through, but there's a much simpler way
Nubius is offline  
Old 11-07-2004, 10:59 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 383
Default

well is it better to use the same monitor, or can i still use the crt with an lcd?
__________________
SNiPeRViRuS is offline  
Old 11-07-2004, 11:29 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
FireFox's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 608
Default

It looks a lot better if you have 2 of the same monitors, but it doesn't really matter.
__________________
FireFox is offline  
Old 11-07-2004, 05:06 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

you can use two different monitors...you could do a monitor and a TV if you wanted...you simply need to enable extended desktop, but like FireFox said, the desktops will look different on CRT than it will on an LCD
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.