disk boot failure, insert system disk and press enter - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2004, 02:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3
Default disk boot failure, insert system disk and press enter

My computer was running fine until yesterday I fired it up & up popped this message. disk boot failure, insert system disk and press enter. I'm running XP Pro. alo when I go to My Computer and the disk is not there. Any ideas on how to fix. Thanks
__________________

sanic is offline  
Old 02-03-2004, 03:16 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 185
Default

when you say disk, do you mean hard drive?
__________________

__________________
dfi nfII ultr infinity/asus p4s800
amd 2500xp m/p4 2.6
ati 9600/ati 9600 pro
512mb pc3200/512mb pc3200
trebor is offline  
Old 02-03-2004, 03:56 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 21
Default

i think he means the floppy
runescaper is offline  
Old 02-03-2004, 04:04 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 106
Default

I belive floppy you would get Invalid system disk,I think hes talking bout sys dish,, if thats the case try using repair function on XP
__________________
Square thing
With Lotsa wires & Thingy\'s
ByTeDeMoN is offline  
Old 02-03-2004, 04:05 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4
Default

sounds like a problem with your boot sector. try booting from the XP disk and repair the windows installation
ldhertert is offline  
Old 02-03-2004, 04:07 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 558
Default

I've had some problems like this with my computer. What I did was opened up the case, and checked the IDE connection to the hard drive. Seems that must have wiggled loose a little bit.

If you feel ok opening up the case, try that before you try to repair XP.
__________________
<img src=\"http://gfx.statgfx.com/old/folding.cgi?&username=hilowe&teamid=12864&trans=ye s&template=fah_original&.jpg\" alt=\"www.Statgfx.com\" />
hilowe is offline  
Old 02-03-2004, 04:21 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3
Default

yes I mean hard drive (sorry). I have opened the case and cleaned out all the dust & checked the cables. Thanks
sanic is offline  
Old 02-03-2004, 05:58 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 106
Default

sanic is it better,after checking things ?
__________________
Square thing
With Lotsa wires & Thingy\'s
ByTeDeMoN is offline  
Old 02-03-2004, 06:04 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3
Default

no. I tried to repair but it asks me for the admin I have no password so I press enter and it goes to c:\windows. I think I'm just going to format. Although i don't want to format my E drive Thanks
__________________

sanic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.