Disappearing external drive. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2005, 09:17 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 14
Default Disappearing external drive.

I've been using an external HDD in conjuction with Acronis True Image to keep disc images. Normally the external drive is recognised by My Computer as Drive 'H'. The drive has ceased to be recognised. I'm using XP Home SP2. Help please.
__________________

dogbreath is offline  
Old 02-18-2005, 09:46 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

It doesnt show up in windows explorer any more?

You could try assigning a different drive letter to it. Or making sure that the cable that connects it to the computer is securely in place.
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 02-18-2005, 01:35 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 9
Default

Did it stop after installing SP2? (just wondering as you mention it...)
mrpete is offline  
Old 02-18-2005, 02:26 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 14
Default

AND_YOU_ARE and mrpete. Thank you both for your replies. I unplugged the usb plug and tried another usb socket. And it worked o.k.. Looking in Device Manager, the error had disappeared and I've been able to save an incremental image to the external drive so it seems to be working again. Also I checked the usb socket which used to serve the external drive by inserting a pen drive, which was also recognised. Haven't a clue what went wrong but it all seems o.k. now. Again many thanks for your help.
dogbreath is offline  
Old 02-18-2005, 02:34 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Put it in the old port (the one that didn't work) and reinstall your drivers for the drive.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 02-18-2005, 03:47 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 14
Default

Thanks for that ShoobieRat. I'll give it a try and see whether it will still work when returned to the original port.
__________________

dogbreath is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.