direct cable transfer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-11-2005, 04:29 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
Default direct cable transfer

Does anyone know if direct cable transfer will work from a parallel port on a win95 machine to a USB port on a new machine with XP using some parallel-to-USB adaptor or cable?
__________________

budddie is offline  
Old 02-11-2005, 04:36 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Don't you have another post on this . That adapter was $25. Are you just trying to transfer files? You'd be better off buying a $10 nic. Speeds would be much faster any ways.
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 02-11-2005, 04:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
Default what's that?

better using a what??? Can ya give me more info?
budddie is offline  
Old 02-11-2005, 05:25 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

nic = Network interface card. I actually over guess at $10. Here is one for $4.25.

You will need one in both computers. I am guessing the xp machine already has one but not sure. Then just connect the 2 with a crossover cable and your good. This will be cheaper and WAAAYYYY faster than using some parallel to usb cable.
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 02-11-2005, 05:43 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

looks like a regular ethernet card to me....
so will any ethernet cable work if you hook it between two ethernet ports in comps?
GageMW is offline  
Old 02-11-2005, 05:59 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
looks like a regular ethernet card to me....
It is a regular ethernet card...
Quote:
so will any ethernet cable work if you hook it between two ethernet ports in comps?
No, it needs to be a crossover cable. Although a crossover cable is just a normal ethernet cable with a couple of the wires crossed, so you can make one out of a normal ethernet cable.
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.