Did lightning strike my computer? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2004, 03:17 AM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

The guy at my local computer store proved that the PSU is bad. Hopefully installing a new one will fix it. He said the mobo showed no signs of damage.
__________________

beedubaya is offline  
Old 07-07-2004, 03:23 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

Rofl thats so weird.. you guys are gonna think this is a lie but its not. We had a bad bad thunderstorm a few weeks ago. i guess lightning stuck a powerline or somthing and i swear to god, lightning came out of my speaker like i could see it liek flash out of one of my speakers.. It was nuts i got sooo scared lol. Good thing i have a wireless mouse and keyboard or else i may of gotten shocked
__________________

__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-07-2004, 04:00 AM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 41
Default

Wow Monster00 that is scary, Did it fry your speakers and/ or your computer. I think that the PSU is fried and its just not producing enough power to power everything up..

James
__________________
Scott Mueller is my hero.
Jarmizz is offline  
Old 07-07-2004, 08:46 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00
Default

no that was the weird thing... i was playing a game at the time and my speakers were fine..
__________________
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 07-16-2004, 05:01 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

I replaced the power supply and still no computer. I took it into a repair shop and found out the mobo is damaged. So I guess thats it for that computer. Its an HP, so it would be less work to just build a new one than to try to change out the mobo.
beedubaya is offline  
Old 07-16-2004, 05:16 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to ThePCmaN
Default

lmao... Monster00, "good thing u have a wireless keyboard n mouse" thats a funny one to me.. i guess it was a good thing!! lol

beedubaya - i think it might have fried some other parts too.. did u check all ur parts.. harddrive, CPU, everything.. cuz that sounds kinda weird!
__________________
<center>
<font color =\"blue\"><b><u>
AmD > Intel</u></b></font>
</center>
ThePCmaN is offline  
Old 07-16-2004, 05:51 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

I don't have extra hdds, cpus, and memory to check. It would be less trouble to build a new one, which I am going to do for my family. HP's suck anyway, so I don't want to put more money into this than I absolutely have to.
beedubaya is offline  
Old 07-16-2004, 05:51 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

2.- to beedubaya- didnt he say the computer was off durring the storm? theres no way ur comp can get fried wen its off.... unless mayb, just mayb.. your ina old house(1800s/early1900s) sorta like i am, except without the wirering upto date. u know the wiring, were instead of grounding threw a breaker just starts frying instead... so it grounded threw ur comp instead lol



Please do not insult others on this forum. Respect other members and their opinions as they may or may not have PC knowledge thats equal to yours. Thanks!===MicroBell
jolancer is offline  
Old 07-16-2004, 05:54 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

u shur its not just the power switch that mayb broke? unrelated to the storm.
jolancer is offline  
Old 07-16-2004, 05:55 PM   #20 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Yea, I am in an old 1900s farm house - the reason I can't get cable or dsl. There is a good chance thats what happened.
__________________

beedubaya is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.