DFI LanParty USB drivers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-04-2006, 01:13 AM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default DFI LanParty USB drivers

now that i've fallen for it and i can't find any clear documentation that came with my motherboard that states this i'll say it out loud. DO NOT INSTALL THE USB DRIVERS ON THE CD IF YOUR OS IS NEWER THAN 2K SP4!!!

http://us.dfi.com.tw/Support/mb_faq_...YPE=US&SITE=US

i suppose someone has already pointed this out but i can't believe this didn't warrant adding a note anywhere in the packaging
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-04-2006, 08:25 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

for anyone interested i found a real solution and i'm amazed DFI didn't figure it out . if you make the same mistake as i did your usb will show up as 2 different host controllers. if you expand the two controllers and look at the properties of the top device in each, then have a look at driver details. one will say "windows xp publisher" as driver publisher and the other will say something like "OCW". simply uninstall the one labelled OCW and it should revert to the windows XP driver.
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-04-2006, 04:48 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

Is this on the NF4 mobo's only?
Mr. Switch is offline  
Old 03-05-2006, 08:52 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i think so.
Nitestick is offline  
Old 03-06-2006, 12:16 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

Good for me then!
Mr. Switch is offline  
Old 03-06-2006, 08:37 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Everytime i would install the USB 2.0 drivers i would get a blue screen in the middle of it

I then installed SP2 and the USB drivers wouldnt work, and i had to reformat because it would say NEW HARDWARE FOUND USB DRIVER OR OSMETHING and then blue screen.

So im just sticking with SP1 and only thing i installed from the mobo cd was lan drivers lol
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 03-07-2006, 03:54 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

in any case apparently my fix works, judging by the fact i can now transfer a dvd from my friends external hdd to mine in a minute or so as opposed to the last time i tried and it told me that i would take 45 minutes :|
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.