Deleted partition? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2005, 05:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Send a message via Yahoo to Chrisaschaeffer
Default Deleted partition?

I need some help. I was working on a laptop for a friend of mine and it was way old and needed lots of work. I am pretty far into a restoration but when I went to load XP in it it claims not to have enough memory due to a partition. So I checked a website on how to properly remove it. I stress the word proper ~L~.
Okay so heres the story. When i start the computer it tells me there is an invalid partition table. Setup cannot continue. So I put in a boot disk and it takes me to A:>prompt.....any ideas on what to do?
__________________

Chrisaschaeffer is offline  
Old 01-19-2005, 05:43 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 6
Default

Get a new laptop!:P
__________________

harrishcris is offline  
Old 01-19-2005, 05:48 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

type "fdisk", to delete and create new partitions. You will loose all data from deleted partitions..

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-20-2005, 12:57 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Send a message via Yahoo to Chrisaschaeffer
Default

~L~ I thought this was a tech forum?? Seriously....
Chrisaschaeffer is offline  
Old 01-20-2005, 01:51 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

LOL!!!

This ain't a tech forum...It's a caroseen-infused debate-house filled with beurocratic spam.

Anyway, you kinda goofed when you deleted that partition. Most likely, the virtual-memory page-file was set in a way that prevented it from expanding as it wanted to because you had a partition in the way. The solution would have most likely been to decrese the page-file limits so it would only grow so huge.

Anyway, yer kinda screwed right now. Try TheMajor's solution and see what's up with your partitions (if it can see them correctly, now...)

If that doesn't help, you can either give up and reformat, or you can slave the drive to another HDD and try to recover the files, then reformat.

Other than that, sorry...There's probably something else you can do, but I'm fat from lunch and falling asleep as it is...
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-21-2005, 11:28 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Send a message via Yahoo to Chrisaschaeffer
Default

I have no qualms about a total redo. But it wont let me format, Anyone wanna talk me through a low level and just start from scratch? I have XP disk, I can just reload from there.
Chrisaschaeffer is offline  
Old 01-22-2005, 01:32 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

What happens when you try to delete the partition using the WinXp disc? How far does the install get? Give us some details...you boot from the xp cd..then blue screen comes on loading all the crap...does it even do that?
Win2kpatcher is offline  
Old 01-22-2005, 03:39 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Send a message via Yahoo to Chrisaschaeffer
Default

No, Now when I try to start it normally it goes to a dos screen saying invalid partition table, setup cannot continue. I have a boot disk, when I load that it takes me to an a prompt. I have tried to type fdisk but it tells my that is a bad command.
Chrisaschaeffer is offline  
Old 01-22-2005, 03:58 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 213
Send a message via AIM to The Rage
Default

Are you using a Win98 boot disk? If fdisk is a bad command try another boot disk.

http://www.bootdisk.com/
__________________
You wouldn\'t like me when I\'m angry
The Rage is offline  
Old 01-22-2005, 07:12 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Send a message via Yahoo to Chrisaschaeffer
Default

I went there and tried to make a few other boot disks, it keeps telling me they are all non system disks....
__________________

Chrisaschaeffer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.