ddr or ddr2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-05-2005, 02:25 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 40
Default ddr or ddr2

is it worth the extra 30$ to go from 2x512ddr at 400 mhz to 2xddr2 at 533mhz ram?
__________________

mode8power is offline  
Old 06-05-2005, 02:27 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Well it depends, if your CPU has a 1066mhz bus than get it. If it is only 800mhz than get the DDR PC-3200.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 06-05-2005, 02:30 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 40
Default

well, im getting a pentium4 w/ht 3.0ghz with 800fsb. is there a big difference between ddr and ddr2?
mode8power is offline  
Old 06-05-2005, 02:52 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

At those speeds DDR will outpeform DDR2

And once you put it into an AMD system, any good DDR will rape that DDR2 : )
DJ-CHRIS is offline  
Old 06-05-2005, 03:45 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

You can't just decide whether you want to use DDR or DDR2, your memory controller dictates the memory interface and it'll support one or the other. LGA775 will take DDR2, apart from that you're stuck with good old 184pin DDR.

I'd take the DDR1s anyday.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 06-05-2005, 04:22 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default

Not all LGA775 take DDR2, some take DDR, depends on the chip set, and some can take one or the other, as with the http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813130495 So you can pick DDR for now and use DDR2 later if you want.
__________________

__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.