Data Error: Cyclic Redundacy Check - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-01-2005, 08:26 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default Data Error: Cyclic Redundacy Check



what can i do?

btw, this is a cd-rw disk
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-01-2005, 08:41 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 46
Send a message via AIM to Polymorphic Send a message via Yahoo to Polymorphic
Default

that pretty much means a disk error or a memory error - have you tried a different CD? (packet writing can be very finnecky anyway)
__________________

__________________
2.8 GHz P4 Prescott
1GB DDR400 Dual-Channel RAM
250GB IDE Primary Drive
4x DVD+/-RW
Adaptec 2940 SCSI
12/24GB DLT DAT Drive
VIA RAID Controller with Hotswap PATA and SATA bays
SB Live! 5.1 Platinum w/ Live!Drive IR
** Slackware 10.1 **
Polymorphic is offline  
Old 05-01-2005, 08:48 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

At a lan once, I forgot lan cables so I used a friends spare HD to copy stuff from everyones comp to mine, and I got that error once.. Every file on the HD worked except one(it was an important one too ) . All i can guess would be that it burnt weird, just try reburning the disc, or go through and check if its one file screwing u up or a few.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 05-01-2005, 08:48 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Syracuse, NY
Posts: 518
Send a message via AIM to Joeisalsocool
Default

hehe, sorry dude, thats one dead disk, ive had that happen to a hard drive full of stuff, you can imagine how frusterating that is.
__________________
Joeisalsocool is offline  
Old 05-01-2005, 08:59 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

OMG CAN IT BE POSSIBLE THAT MY HARD DRIVE IS screwed?????

or maybe my dvd-rw is screwed

i mean if the disk is dead, big deal, my friend gave me that cd-rw for free and i've used and scratched it for like 2 years

btw, i think tis happened yesterday as well when i was transfering some songs on my comp
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-01-2005, 09:05 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

I dont know, maybe. But what i was saying was that I saw that same error when copying from a friends HD. It was a dead HD that we got living again somehow, so it was expected some kinda error to come up.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 05-01-2005, 09:09 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

ok, it's not my hdd

it's either the disk or my dvd-rw

i guess i'll report after doing some more tests
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-01-2005, 09:31 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,306
Default

i had that problem w/ an original copy if deusEX before. its prolly jyst teh disk man. dont fret it happens all the time
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 05-01-2005, 09:50 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 46
Send a message via AIM to Polymorphic Send a message via Yahoo to Polymorphic
Default

from what you are saying its probably the CD-RW disc. of course, in the relatively unlikely and sad event that is is your hard drive, there are still ways to recover the daya. one of the easiest ways that most people are afraid to do is to put the drive in the freezer for a few hours, or overnight (yes, i'm serious). anyway, boot the drive and retry. ive done this countless times with great results and no drives killed from the process. anyway, it shouldnt get to that.

--Poly
__________________
2.8 GHz P4 Prescott
1GB DDR400 Dual-Channel RAM
250GB IDE Primary Drive
4x DVD+/-RW
Adaptec 2940 SCSI
12/24GB DLT DAT Drive
VIA RAID Controller with Hotswap PATA and SATA bays
SB Live! 5.1 Platinum w/ Live!Drive IR
** Slackware 10.1 **
Polymorphic is offline  
Old 05-01-2005, 10:16 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Gah i was researching the above about hard drives in the freezer on a message board

And the message board turned to porn, and i dont have spyware.


That is a sig waiting to happen, and i didnt know that CD drives had cylinders :/
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.