D-Link Router Problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2005, 06:47 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 53
Send a message via AIM to Magma Send a message via Yahoo to Magma
Default D-Link Router Problem?

My D-Link DI-614+ Revision B router seems to time out every once and while and I have to unplug it and reset the router for it to work..

Anyone know why? Is it common at all?

Response from Tech-support said try this:

A large amount of traffic may lock the router up. Disable any broadcast protocols or unused protocols such as NetBEUI and IPX/SPX: Just 1 IE window open and MSN...


Disable UPnP if not being used on both your computer (ME or XP) and on the router (Tools - Misc).Its not on..

Check the log on your router. Is it showing a large amount of traffic? If coming from 1 IP address, you may want to use the IP Filter to block that user No

Check the log settings and uncheck some of the items the router will report. yup done

Check your firewall and virtual server settings on the router. Too many may degrade performance of the router. Only have them as defualt..

Upgrade firmware at http://support.dlink.com/downloads. If you have the latest version, flash it again. First thing I did

Perform a hard reset on the router and reconfigure. With the unit powered on, use a paperclip and hold down the reset button for 10-15 seconds. Release and wait about 20 seconds. DO NOT power off while holding the reset button.
Tried that one more than once.
__________________

__________________
http://img165.imageshack.us/img165/8...r562600sj9.gif
CPU:AMD 3000+
RAM:1gb PC 3200
GFX:Nvidia FX5200 128mb
HDD:120gb 7200rpm, 200gb 7200rpm
OS:Windows XP Home SP1+2

Half-Life 2 Completed in Under 11 Hours
Magma is offline  
Old 01-26-2005, 06:49 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

RMA it, i have had same problem.

I am doing that soon I would try changing the MTU a bit lower on the router though
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 01-26-2005, 06:50 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 53
Send a message via AIM to Magma Send a message via Yahoo to Magma
Default

RMA? sorry im slow today
__________________
http://img165.imageshack.us/img165/8...r562600sj9.gif
CPU:AMD 3000+
RAM:1gb PC 3200
GFX:Nvidia FX5200 128mb
HDD:120gb 7200rpm, 200gb 7200rpm
OS:Windows XP Home SP1+2

Half-Life 2 Completed in Under 11 Hours
Magma is offline  
Old 01-26-2005, 07:07 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Return it
DJ-CHRIS is offline  
Old 01-26-2005, 08:50 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 53
Send a message via AIM to Magma Send a message via Yahoo to Magma
Default

wish I could too old.
__________________
http://img165.imageshack.us/img165/8...r562600sj9.gif
CPU:AMD 3000+
RAM:1gb PC 3200
GFX:Nvidia FX5200 128mb
HDD:120gb 7200rpm, 200gb 7200rpm
OS:Windows XP Home SP1+2

Half-Life 2 Completed in Under 11 Hours
Magma is offline  
Old 01-26-2005, 09:19 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Try setting the MTU lower than, like 1454
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.