CPU Usage 100% Problem - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-11-2004, 10:53 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 321
Default try this!

Use Diskeeper Professional. Its a hard disk defragmentation prog which werks much better than the one that's built in.

Clear your browser history, cookies, temp files etc. Then do a Disk Cleanup. Then install spybot search and destroy to eliminate spyware.

Then install diskeeper to defragment your hard disks. Then restart yer com n hope its faster. You can find all the required progs in download.com and some other websites.
__________________

__________________
|New|Gaming|System|2|Be|:

AMD 64 bit 3500+ Socket 939
MSI K8N Neo 2 Plat. Socket 939 mobo
Corsair TWINX1024-3200 RAM
Nvidia GeForce 6800 GT Graphic Card
Altec Lansing 5051 Speaker system
Creative Sound Blaster live 7.1
Maxtor SATA 200Gb HDD
Plextor PX-712A DVD±R/RW Drive
Wired Mouse/Keyboard by Logitech
Samsung 795MB Flat Screen CRT
Raidmax Scorpio 868W Casing
Antec Truepower 430 or 480
Thermaltake (Pipe101) Heatsink
Thermaltake Street Fighter Fan
derfist is offline  
Old 07-11-2004, 11:37 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

hey welcome to the forums derfist. You gotta a download link for diskkeeper?
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 07-12-2004, 12:00 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 321
Default diskeeper

i got a copy of da full version. if u got MSN mssenger or sumthing, i can send it 2 u. its abt 18MB.
__________________
|New|Gaming|System|2|Be|:

AMD 64 bit 3500+ Socket 939
MSI K8N Neo 2 Plat. Socket 939 mobo
Corsair TWINX1024-3200 RAM
Nvidia GeForce 6800 GT Graphic Card
Altec Lansing 5051 Speaker system
Creative Sound Blaster live 7.1
Maxtor SATA 200Gb HDD
Plextor PX-712A DVD±R/RW Drive
Wired Mouse/Keyboard by Logitech
Samsung 795MB Flat Screen CRT
Raidmax Scorpio 868W Casing
Antec Truepower 430 or 480
Thermaltake (Pipe101) Heatsink
Thermaltake Street Fighter Fan
derfist is offline  
Old 07-12-2004, 06:35 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 116
Default

hey dude i was having the same problem ..!! but could you tell me if its your explorer thats taking the cpu to like 100% or any other application.... you can check it in the processes tab in the task manager ...... if it is the explorer that is taking all your cpu then get mcafee 8.0 ...... !!!!!! there r some memory viruses around which norton does not detect ..... or ne other w32.pate is one of them and there is another w32/zafi.b@mm so be carefull...!!
Vnet is offline  
Old 07-12-2004, 09:36 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 220
Default

Thanks for all the replies. I have two HD running in my computer, one is 80 GB and the other one is 120GB, both of them 7200rpm.
The 80 GB has several partitions, the system file resides on a partition that is 20 GB.

I have ad-ware 6.0 and have deleted all the spyware programs on my computer, and my computer is still slow.
Discusman is offline  
Old 07-12-2004, 09:42 PM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 220
Default

Quote:
Originally posted by Vnet
hey dude i was having the same problem ..!! but could you tell me if its your explorer thats taking the cpu to like 100% or any other application.... you can check it in the processes tab in the task manager ...... if it is the explorer that is taking all your cpu then get mcafee 8.0 ...... !!!!!! there r some memory viruses around which norton does not detect ..... or ne other w32.pate is one of them and there is another w32/zafi.b@mm so be carefull...!!
If my computer got infected by memory virus, then memory suppose be the one that has 100% usage, not the CPU. Correct me if I am wrong.
Discusman is offline  
Old 07-13-2004, 08:35 AM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default ...

I had this problem and a re-install or windows fixed it.
__________________
Sprooty is offline  
Old 07-13-2004, 09:10 AM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

Make sure you disable "System Restore" within Windows XP before running any Spybot or Adware programs.

Also you have a Dell, thats usually a problem in its own right.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-13-2004, 04:34 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 220
Default

Quote:
Originally posted by Kangaroo
Make sure you disable "System Restore" within Windows XP before running any Spybot or Adware programs.

Also you have a Dell, thats usually a problem in its own right.
so r u saying "Dell computer" sucks? What is the best desktop around? IBM?
Discusman is offline  
Old 07-13-2004, 07:02 PM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default

also clean up your temp files which if they get big enough can really slow down a computer.
__________________

__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.