CPU temperature - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 11:04 PM   #31 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok that pc wizard is the best. but i guess my mobo really doesnt have a sensor for temp bc i dont get a temp reading but i do get cpu and fsb. ok my cpu says 1993.53 mhz and my fsb says 99.68 mhz. is that good?
__________________

rcsavageboy is offline  
Old 03-22-2005, 11:04 PM   #32 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Does CPU-Z display the temp? I have it downloaded, but I don't believe it does.

It could definitely be a bad sensor. If BIOS reads 36-37, I'm sure you're fine.
__________________

__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 03-22-2005, 11:06 PM   #33 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok i have a way off topic question. i know what a socket 478 is but wuts a socket A?
rcsavageboy is offline  
Old 03-22-2005, 11:06 PM   #34 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

theyre ok, rcsavageboy, but for a gaming pc you should get a mobo supporting 200 mhz fsb. 100 sounds right for some older mobos.

I really hope im fine. 71 sounds way too much. The temp wouldnt raise tham much from 37 to 71 just loading WinXP, could it?
Sport1031 is offline  
Old 03-22-2005, 11:08 PM   #35 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

No, going from 31 to 71 is impossible. Honestly, I wouldn't worry about it at all

Socket A is an AMD socket, also known as Socket 462.

By the way, the PC Wizard program is great.
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 03-22-2005, 11:09 PM   #36 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

with PC wizard, it say my CPU temp is 25, mobo is 35, and power is 71. So maby the other programs were mistraking the PSU sensor with the CPU temp. It's possible, isnt it?
Sport1031 is offline  
Old 03-22-2005, 11:09 PM   #37 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 221
Default

ok but on new egg it says this.

Supported CPU: Intel Pentium¬ģ 4/Celeron Processors(HT, Prescott Ready)
Chipset: Intel 865PE + ICH5R
FSB: 800/533/400MHz
RAM: 4x DIMM for Dual-Channel DDR400/333/266 Max 4GB(Hyper-Path)
IDE: 2x ATA 100 up to 4 Devices
Slots: 1x AGP 8X/4X, 5x PCI, 1x ASUS Wi-Fi
Ports: 2xPS/2, 1xLPT, 1xCOM, RCA SPDIF Out, 8xUSB2.0(Rear 4), 1xLAN, Audio Ports
Onboard Audio: ADI AD1985 6-Channel Audio
Onboard LAN: Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet
Onboard SATA/RAID: 2 x Serial ATA by ICH5R, RAID 0/1
Form Factor: ATX


wouldnt that mean that it has like 522 mhz average?
rcsavageboy is offline  
Old 03-22-2005, 11:09 PM   #38 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

What mobo do you currently have rcsavageboy?
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 03-22-2005, 11:10 PM   #39 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Yeah, it's definitely possible that they're mixing it up...that sounds much more realistic.

What kind of processor do you have rcsavageboy?
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 03-22-2005, 11:13 PM   #40 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

the 400 is based on a quad pumbed pentium 4. So the FSB is really 100, but effective is 400. With 533 its really 133, and with 800 its really 200

PC Wizard says my CPU fan speed is 191 RPM
__________________

Sport1031 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.