Cost Effective High End PC - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2005, 03:42 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 320
Default

I would recomend a better psu
Pc power and cooling,Antec,Ocz or enermax
__________________

__________________
Grayfox is offline  
Old 07-05-2005, 04:06 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

I just built a new computer of my own and I had a similar Budget. 1500 monitor/keyboard/shipping included. I built a good rig, and am currently thinking if I should overclock it or not, since I found out that It will run guild wars just fine at max setitngs without an OC lol. Here are the specs, and you might want to take some parts from here.

2x 80 Gig Western Digital Hard drives that were on sale for 20 bucks each(with mail in rebate). You can get some awesome deals looking at the Hot deal section of the anandtech forums.

4200+ AMD 64 X2 OEM+ DFI Lan Party NF-D+Fan/Heatsink
I got this at monarch. They had the X2 for 525, and the NF-D lan party for 112. The NF-D is not much different from the Nforce Ultra-D, all you have to do is give it a SATII and SLI pencil mod.

EVGA 6800GT at monarch for 315 after mail in rebates. Pretty good deal and free shipping.

2x Twin Mos Speed premium from newegg for 90 dollars. This sucked. I received one BH-5 stick an one CH-5 stick. Dammit lol. Can't run dual channel.

480 Watt Epower/Tangan power supply from Mwave. They have a 10 dollar mail in rebate. It is 80 bucks before mail in rebates.

NEC CD/DVD burner 5340A form newegg. I got it when it was 43 dollars and free shipping, but they currently have it at 42 dollars with 4 dollar shipping.

These are all the essentials, but I had to cut back on the mouse/keyboard/speakers. I got them all together from a 15 dollar combo at newegg lol.

Hope this helps you.
__________________

__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-05-2005, 04:32 PM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Hacp you should still be able to run your ram in dual channel, I have ran ultra (elexir chips) with kingston memory in dual channel, in both of my PC's
DJ-CHRIS is offline  
Old 07-05-2005, 04:39 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

I tried. My chips are different. One is BH-5, while the other is CH-5. I didn't order them in a dual channel kit.

Edit: Wtf, it is running in dual channel! Hmmmm.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-05-2005, 04:58 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

^^^ told ya so

Dual Channel has everything to do with the motherboard, not the ram. Any DDR sticks should work
DJ-CHRIS is offline  
Old 07-05-2005, 05:01 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Wait, the bios gives accurate information right? I'm still skeptical.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-05-2005, 05:07 PM   #17 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

I agree pretty much with all that's been recommended here.

Most of these guys know what they are talking about.

Never buy an OEM CPU. Most of them don't come with any warranty.
Something, you absolutely want!!!
HAVOC is offline  
Old 07-05-2005, 05:12 PM   #18 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

with the DFI mobo you're gonna need a 24pin psu

oh, and take the twinmos ram, they are decent ram and a value ram price

and not to mention you're gonna have to tweak the BIOS to get your computer working with the dfi board and that crappy corsair value select ram
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 07-05-2005, 06:02 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Oems come with a 30 day warrenty, and you usually void your warrent if you overclock anyways.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-05-2005, 06:08 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 6
Default

i would scrap the raptor and get 2 160gb's and raid them (same price...maybe cheaper and 4x the space..)

and i would gt a x800 xl over the 6800gt... its cheaper by upto 100$ and runs hl2 better.

maybe get a better psu and case with the money saved.
aluminum cases with a good blowhole, comp gonna be hot with all that.

and unless you absolutely need the floppy, scratch it. get a good media reader instead.
__________________

otakueric is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.