copying vs backing up using retrospect - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2004, 05:33 AM   #1 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default copying vs backing up using retrospect

I just got an external USB/firewire hard drive. I tried backing up using retrospect, retrospect seems to be so slow and i found that one of the entries on my hard drive was not valid after 8 hours of backup(perhaps i am doing something wrong).

i then tried the normal copy, i found that faster.

is there any benefit in backing up over copying?

rookie1010 is offline  
Old 08-29-2004, 06:16 AM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Aug 2004
Posts: 276

Once a priliminary backup has been made the second backup only backs up the files which have changed.

I use a different program and it does this, but im not sure about retrospect. I find it much faster to use the backup program then copy the files but then again i have got in excess of 3GB of work files, and 15 more GB of other stuff i would not like to lose.

What type of backup are you doing a network backup??? Or just to another partition? And if your doing a network what gear have you got??

Windows Loaded .... System In Danger.

Keyboard Not Found .... Press F9 To Continue.
horris1st is offline  
Old 08-29-2004, 01:42 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii

Eh.. I just copy all the files I need whenever I backup.. which are like 20g in music and another 10-15g in application files, but having a program that replaces only the changed files seems kinda like a raid setup.. but without the raid lol
Demalii is offline  
Old 08-29-2004, 03:21 PM   #4 (permalink)
Master Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069

i got the same as demaili, abotu 45 gigs of data in different partitions on an internal drive. I wanted to copy them to an external USB drive.

i think copying the data is a faster option. I am using this retrospect software, i dont find it user friendly, i was hoping for a drag and drop kind of environment(why dont they do them in all applications)
rookie1010 is offline  
Closed Thread

« Ram? | Network card »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.