Constant, Short Lock-ups - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-01-2005, 11:37 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 69
Send a message via AIM to Cold123
Default Constant, Short Lock-ups

When i started my computer today, all of a sudden, no matter what im doing, even just sitting on the desktop will skip, the mouse shortly locks up but quickly recovers, and it happens in 3-5 sec intervals, if i have music playing, the music will lock up at the same time, and for the same ammount of time as the mouse, any ideas what the problem may be?
__________________

__________________
AMD Athlon XP 3200+ 2.2ghz Proc.
A-Bit NF7-S2G Mobo.
768mb DDR400 PC3200 RAM
Nvidia Geforce 6800GT
Cold123 is offline  
Old 05-01-2005, 12:46 PM   #2 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Some sort of malware or Spyware, I imagine. Riun a plethora of utilities, Spybot, AMD, Microsoft Antispyware, etc...

If need be, run HijackThis! and post the log.
__________________

Him is offline  
Old 05-01-2005, 04:21 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 69
Send a message via AIM to Cold123
Default

Hijackthis log:

Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 4:21:05 PM, on 5/8/2005
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\System32\msiexec.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NvMixerTray.exe
C:\Program Files\Gearbox Connection Kit\bin\gbxPost.exe
C:\Program Files\AIM\aim.exe
C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Documents and Settings\Ryan\Desktop\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://channels.aimtoday.com/search/aimtoolbar.jsp
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.adelphiapowerpage.com
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Int ernet Settings,ProxyOverride = ;<local>
O2 - BHO: (no name) - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [NvMixerTray] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NvMixerTray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [gbxPost] C:\Program Files\Gearbox Connection Kit\bin\gbxPost.exe
O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe"
O4 - HKLM\..\RunServices: [Gearbox Deferal Check] C:\Program Files\Gearbox Connection Kit\bin\gbdefer.exe
O4 - HKCU\..\Run: [AIM] C:\Program Files\AIM\aim.exe -cnetwait.odl
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE" /background
O4 - HKCU\..\Run: [ares] "C:\Program Files\Ares\Ares.exe" -h
O4 - HKCU\..\Run: [Microsoft Works Update Detection] C:\Program Files\Microsoft Works\WkDetect.exe
O8 - Extra context menu item: &AIM Search - res://C:\Program Files\AIM Toolbar\AIMBar.dll/aimsearch.htm
O9 - Extra button: AIM (HKLM)
O9 - Extra button: Messenger (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger (HKLM)
O16 - DPF: {33564D57-0000-0010-8000-00AA00389B71} - http://download.microsoft.com/downlo...22/wmv9VCM.CAB
O16 - DPF: {33564D57-9980-0010-8000-00AA00389B71} - http://download.microsoft.com/downlo...0C/wmv9dmo.cab
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://v5.windowsupdate.microsoft.co...?1112814337406
O16 - DPF: {74D05D43-3236-11D4-BDCD-00C04F9A3B61} (HouseCall Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/537/2...ll/xscan53.cab
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://download.macromedia.com/pub/s...sh/swflash.cab

i hope this is what you needed, and what were you referring to when you told me to run AMD?
__________________
AMD Athlon XP 3200+ 2.2ghz Proc.
A-Bit NF7-S2G Mobo.
768mb DDR400 PC3200 RAM
Nvidia Geforce 6800GT
Cold123 is offline  
Old 05-01-2005, 04:27 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

run ad-adware
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-01-2005, 04:38 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Press CTRL-ALT-DELETE and use the peformance graph to see if your CPU is being 100% utilized during these jumps.

You need the graph as task manager wont update in a jump most likely.

I get the same thing happening, when im burning DVD's, browsing tech-forums and listening to music
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-01-2005, 06:04 PM   #6 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I honestly dont know what I meant when I told you to run AMD. I was *ahem* in an altered state I believe. I beleive I meant adaware but AMD came out for some reason.
Him is offline  
Old 05-01-2005, 06:04 PM   #7 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

And there are no shady looking processes runnig either, so thats good.
Him is offline  
Old 05-02-2005, 11:54 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 69
Send a message via AIM to Cold123
Default

Well, for about 4-5 hours yesterday, i rebooted and my computer was running fine, just like it normally would. But i woke up this morning and turned it on and its back to the skipping again . Ill keep running some checks and scans and see if i can fix this though.
__________________

__________________
AMD Athlon XP 3200+ 2.2ghz Proc.
A-Bit NF7-S2G Mobo.
768mb DDR400 PC3200 RAM
Nvidia Geforce 6800GT
Cold123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.