Computers, Dah! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2004, 11:59 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default Computers, Dah!

My DAD is in need of a better computer and I am in need of worse computer. For my purposes, I do not need a Pentium 4. A Celeron D that is overclocked will be fine for mediocre gaming, folding, web design, home theater pc, animation, and beginner's programming. My DAD is the one who can use a P4 520 @ 550 to the fullest so for me it is no biggy. And plus, I got a Celeron D 330J absolutely free.

Intel Celeron D 330J
Aopen GeForce 6200 (128)
Abit AA8-Duramax (LGA775)
Powmax 702 Matrix 450W
Optorite 8x DVD +/- RW
LG 52x CD-ROM DRIVE
SATA to IDE Converter
Western Digital 160 GB
Corsair ValueSelct 256 MB
Samsung Floppy Drive
MSI TV Anywhere TV Tuner

Here we are, any suggestions...
__________________

Megadeth2 is offline  
Old 12-04-2004, 12:11 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 283
Default

Add an extra 256mb of ram (total 512mb) to make windows xp run smoother (assuming u will use windows xp) and you have yourself a simple set up there.
__________________

__________________
BRoWZ is offline  
Old 12-04-2004, 12:11 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

I'm still confused about who needs what for doing what.
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-04-2004, 12:11 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

I'll be using Windows 2000 Pro. Best mature OS yet.
Megadeth2 is offline  
Old 12-04-2004, 12:12 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

XP is fully mature, even with SP2.
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-04-2004, 12:12 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

My DAD is an SQL/Oracel DBA, he is the one who needs a Pentium 4. I only use it for animation, web design, schoolwork, mediocre gaming, beginner's programming, and home theater pc.
Megadeth2 is offline  
Old 12-04-2004, 12:16 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 283
Default

The ram should still help run everything smoothly(helps improve performence in games), what games would you be playin on this?
__________________
BRoWZ is offline  
Old 12-04-2004, 12:16 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

Only Sims 2 and Sims, that is all, maybe Need For Speed
Megadeth2 is offline  
Old 12-04-2004, 12:20 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 283
Default

i know that would run fine on your system, it can handle everything else you mentioned but it's your money, havn't heard of that graphics card, but mabey im just "out of date" so it must be new, all them games ran on my mates old geforce 4 card on high settings.
__________________
BRoWZ is offline  
Old 12-04-2004, 12:21 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

The GeForce 6200 is the mainstream card from the new GeForce 6 series cards on PCI Express.
__________________

Megadeth2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.