Computer Wont Turn On!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2004, 01:12 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 87
Send a message via AIM to radguy
Exclamation Computer Wont Turn On!!!!

Me and my friend were screwing around in the bios of his comp, set up a password on thing, and we turned off the comp and the password doesnt work! what do we do? we tried clearing the cmos and it still doesnt work... i dont think it is really clearing it....




what can i do???

it is an Aopen AK79D-400VN
__________________

__________________
<b><center>|My Current System ( till i get more money)|</center></b><p>
Ahanix Platinum XP Case (Modded)
S-ATA 80GB HD 7200 RPM
52X48X52 CDRW
16X DVD+r/-r
512 (2 x 256) PC 3200 DDR Ram 400 mhz
CP technologies i865APE Mainboard (ya i kno nobody has heard of it)
p4 2.66 800mhz WITH HT oc\'ed to 2.99ghz
geforce fx 5200 128 mb agp 8x (ya i kno bottom of the line but i oc\'ed it the best i could)
Windows XP Home Edition SP2 (SP2 in my opinion sucks when you first get it)
Realtek AC97\' Onboard Audio
JMW 17\" Flat \"Screen\" (not panel) Monitor
P4 Approved 450 Watt power supply

Im doing ok for a 15 year old, rit?
http://www.ratemypc.net/pictures/img40c64cbc90148.jpg
radguy is offline  
Old 01-10-2004, 01:17 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

maybe take the CMOS battery out for over a day
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-10-2004, 01:17 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 87
Send a message via AIM to radguy
Default

ummm........ where is that..........

is it like the only battery on the board? next to the CMOS jumpers?
__________________
<b><center>|My Current System ( till i get more money)|</center></b><p>
Ahanix Platinum XP Case (Modded)
S-ATA 80GB HD 7200 RPM
52X48X52 CDRW
16X DVD+r/-r
512 (2 x 256) PC 3200 DDR Ram 400 mhz
CP technologies i865APE Mainboard (ya i kno nobody has heard of it)
p4 2.66 800mhz WITH HT oc\'ed to 2.99ghz
geforce fx 5200 128 mb agp 8x (ya i kno bottom of the line but i oc\'ed it the best i could)
Windows XP Home Edition SP2 (SP2 in my opinion sucks when you first get it)
Realtek AC97\' Onboard Audio
JMW 17\" Flat \"Screen\" (not panel) Monitor
P4 Approved 450 Watt power supply

Im doing ok for a 15 year old, rit?
http://www.ratemypc.net/pictures/img40c64cbc90148.jpg
radguy is offline  
Old 01-10-2004, 01:22 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

CMOS battery is the little, silver, round battery on the motherboard...looks like a watch battery. Turn off computer, unplug it, then take it out for a few mins. Then, put the battery back, plug in computer and start...should reset.
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-10-2004, 01:24 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 87
Send a message via AIM to radguy
Default

thx lemme try that
__________________
<b><center>|My Current System ( till i get more money)|</center></b><p>
Ahanix Platinum XP Case (Modded)
S-ATA 80GB HD 7200 RPM
52X48X52 CDRW
16X DVD+r/-r
512 (2 x 256) PC 3200 DDR Ram 400 mhz
CP technologies i865APE Mainboard (ya i kno nobody has heard of it)
p4 2.66 800mhz WITH HT oc\'ed to 2.99ghz
geforce fx 5200 128 mb agp 8x (ya i kno bottom of the line but i oc\'ed it the best i could)
Windows XP Home Edition SP2 (SP2 in my opinion sucks when you first get it)
Realtek AC97\' Onboard Audio
JMW 17\" Flat \"Screen\" (not panel) Monitor
P4 Approved 450 Watt power supply

Im doing ok for a 15 year old, rit?
http://www.ratemypc.net/pictures/img40c64cbc90148.jpg
radguy is offline  
Old 01-10-2004, 01:28 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

When it does reset, it will go back to default values, so you may need to set some of the options to what you had it before (minus the mess up).
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-10-2004, 01:30 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 87
Send a message via AIM to radguy
Default

THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!! THANK YOU!!
__________________
<b><center>|My Current System ( till i get more money)|</center></b><p>
Ahanix Platinum XP Case (Modded)
S-ATA 80GB HD 7200 RPM
52X48X52 CDRW
16X DVD+r/-r
512 (2 x 256) PC 3200 DDR Ram 400 mhz
CP technologies i865APE Mainboard (ya i kno nobody has heard of it)
p4 2.66 800mhz WITH HT oc\'ed to 2.99ghz
geforce fx 5200 128 mb agp 8x (ya i kno bottom of the line but i oc\'ed it the best i could)
Windows XP Home Edition SP2 (SP2 in my opinion sucks when you first get it)
Realtek AC97\' Onboard Audio
JMW 17\" Flat \"Screen\" (not panel) Monitor
P4 Approved 450 Watt power supply

Im doing ok for a 15 year old, rit?
http://www.ratemypc.net/pictures/img40c64cbc90148.jpg
radguy is offline  
Old 01-10-2004, 02:03 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-10-2004, 03:47 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I take it that worked then
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.