Computer wont start - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2005, 02:52 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to NickBrown7804
Default Computer wont start

Just got done building a new computer buying the parts from tigerdirect Chumbo.com and Newegg.com.

After i assembled and when to turn it on nothing... Only thing that works is the LED status light. So i know the mobo is getting power. Realizing that it doesnt take much to power the LED (hell it stays on 20 seconds after you unplug it.)

One thing is the PSU is a 20 pin plug the Mobo is 24. Now i know that it 'should' run with the 20 pin plug. But i dont like should.

So either its the adapter problem. The PSU itself is shot. Or the mobo is junk.

Just help me out with some answers that would be apreciated.
__________________

__________________
Sometimes I wonder if I\'m enough a nerd to do this...

Intel P4 3.6 Intel LGA775 board.
Nvidia BFG 6800 GT OC PCI-e.
Ultra 600W power supply unit.
2 80 gig Maxtor (raid0) 160 gig (bulk)
OCZ 2048MB 4200 DDR2 (2 x1024MB)
ThermalTake. Tornado primary.
19\" LG LCD
NickBrown7804 is offline  
Old 04-16-2005, 02:54 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to NickBrown7804
Default

Also i checked that the power from the case is set corectly. I checked another 20 pin PSU in it and same results. It could very possibly be the adapter but im leaning more toward faulty mobo.

TigerDirect never see another penny from me if it is.
__________________

__________________
Sometimes I wonder if I\'m enough a nerd to do this...

Intel P4 3.6 Intel LGA775 board.
Nvidia BFG 6800 GT OC PCI-e.
Ultra 600W power supply unit.
2 80 gig Maxtor (raid0) 160 gig (bulk)
OCZ 2048MB 4200 DDR2 (2 x1024MB)
ThermalTake. Tornado primary.
19\" LG LCD
NickBrown7804 is offline  
Old 04-16-2005, 03:06 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 41
Send a message via ICQ to an0nym0us Send a message via AIM to an0nym0us
Default

get teh 20 to 24 pin adapter or a 24 pin PS genius.
__________________
Intel 550 - Abit AS8 - 1gb Corsair XMS - 6600GT - 74gb Raptor
--------------------------
Intel 520 - Intel 915PBL - 512mb Corsair DDR2 - X700 Pro - 160gb Seagate
--------------------------
Barton 2500+ - Gigabyte GA-7N400L - 1gb Corsair - 9600XT - 80gb Western Digital
--------------------------
Toshiba M35X-S149 - Intel 1.5ghz Celeron - 512mb PC2700 - 15.4\" widescreen - 60gb HD
an0nym0us is offline  
Old 04-16-2005, 03:37 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to NickBrown7804
Default

Well thats what im thinking. But, it says it should work with the 20 pin plug and lots of other people say it does.

So, i know i am a genius, but i dont know it all.
__________________
Sometimes I wonder if I\'m enough a nerd to do this...

Intel P4 3.6 Intel LGA775 board.
Nvidia BFG 6800 GT OC PCI-e.
Ultra 600W power supply unit.
2 80 gig Maxtor (raid0) 160 gig (bulk)
OCZ 2048MB 4200 DDR2 (2 x1024MB)
ThermalTake. Tornado primary.
19\" LG LCD
NickBrown7804 is offline  
Old 04-16-2005, 07:14 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Have you made sure you have the jumpers for the power button is the right way round?

Try a different psu/that psu in a different system.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 04-16-2005, 09:20 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to NickBrown7804
Default

I have checked the jumpers numerous times.

And i tried putting a new PSU into the mobo. I havent had time to check the PSU into another comp. I really think i just need an adapter. Hopefully thats it.
__________________

__________________
Sometimes I wonder if I\'m enough a nerd to do this...

Intel P4 3.6 Intel LGA775 board.
Nvidia BFG 6800 GT OC PCI-e.
Ultra 600W power supply unit.
2 80 gig Maxtor (raid0) 160 gig (bulk)
OCZ 2048MB 4200 DDR2 (2 x1024MB)
ThermalTake. Tornado primary.
19\" LG LCD
NickBrown7804 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.