Computer wont bot once I install new processor. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2004, 06:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Default Computer wont boot once I install new processor.

Currently I have a 1ghz Amd Athlon processor with a MSI mainboard AMD 761/VIA 686 ms6341, PCB 1.1 . Im running the latest BIOS with windows XP pro and 786gb of DDR RAM.
I purchased a AMD XP 2000+ processor but when I install the processor I cannot get the compouter to boot. I dont get any picture or sound. No "beeps" off the mainboard or through the soundcard.
Is there any CMOS or BIOS settings I should be changing?
Thankyou
__________________

Borske is offline  
Old 01-19-2004, 06:51 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

what happens? Do you get anything on screen, sounds anything like that?
__________________

Inaris is offline  
Old 01-19-2004, 08:15 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

he said he doesnt. look for option in CMOS to change CPU external frequency and CPU frequency multiple if it even lets you get into CMOS setup.
ekÆsine is offline  
Old 01-19-2004, 08:17 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

Does your PSU have enough power for that setup?
__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Old 01-19-2004, 10:32 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Default

Yes my PSU has enough power. its 400 watts 110 volts, and I cant get into the the CMOS. I cant do anything once the machine starts up with the new processor. Would I be able to make any changes to my CMOS with my old processor and have the changes take effect with the new processor?
Borske is offline  
Old 01-20-2004, 09:46 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Default

Yes I did reset the CMOS jumper and no I didnt take the board out of the case.
Borske is offline  
Old 01-20-2004, 12:37 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

What is the FSB on the AMD XP 2000+?
I had a problem simular to this with a P!!! system. The board would support up to a 1ghz 100mhz chip. I didn't see that and installed a 1ghz 133mhz chip. The system didn't do anything when I would start it.
Could this be simular to your problem?

I checked the MSI site and your board will take upto a xp 2000+ but maybe there is a fault with the processor... It's been known to happen...
Hope you find an answer.
Inaris is offline  
Old 01-20-2004, 01:25 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 4
Default

Im unsure what FSB stands for so Im unable to answer that question. But I put my new AMD 2000+ processor in my buddies machine and it worked fine. So we know the processor works.
Borske is offline  
Old 01-20-2004, 02:16 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 620
Default

FSB = Front Side Bus speed.
__________________

__________________

CPU - P4 2.4C, 800FSB W/HT - CONSERVATIVELY OC\'ED
MOBO - GIGABYTE GA-8KNXP 2.0 875P CHIPSET/DUAL BIOS VER. FE
RAM - 1GB (2X512) OCZ PC3200 REV 2, 400MHZ 2-3-3 6
VID CARD - ASUS RADEON 9600XT 128MB W/VIVO
FLOPPY - SAMSUNG 1.44M
HDD - MAXTOR 120GB 7200RPM ATA133 EIDE W/8MB BUFFER
DVD - LG GDR8162B 16X IDE DVD ROM
PSU - ENERMAX EG465P-VE FC 460 WATT
VANTEC VP4-C7040 AEROFLOW HS/FAN
5 X VANTEC STEALTH 80MM CASE FANS
Bleep is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.