Computer start up problem. PS? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-04-2004, 04:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Default Computer start up problem. PS?

I am having trouble getting my computer to start. It has been fine. I have generic 400 watt power supply and all of a sudden, after hitting the power button, the lights and power comes on for about a second and then shuts down. After a few seconds, I try to start again and it might or might not start. IT does start finally. I have disconnected components one by one and does not seem to matter. I am assuming it is the power supply as more more is needed to start up obviously but there are no problems once running which baffles me. All voltages are fine by MBM 5. Any ideas?
__________________

thermostat is offline  
Old 02-04-2004, 05:49 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 61
Default

i had this problem.. my PSU was shot... got a new one and a new CPU cus i thort that was bust but it was just the PSU... have you thort of trying another one?

but then again u mention that urs sometimes starts but mine didnt... maybe u got a dodgy switch??? sorry cant be of anymore help
__________________

__________________
----------------Spec-----------
AMD 2.4
GeForce 4ti4200 AGP8 128
768Mb 333 DDR
80Gb SATA HDD 8Mb Cache
------------End of Spec------
cdlewis7@hotmail.com
Chris || Wasted Youth - MSN
WastedYouth - odigo
WastedYouth is offline  
Old 02-04-2004, 07:35 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Default

After trying some more things, I realized I added a new 80 G hard drive in place of a 40 about a month ago. I put the 40 back in and lo and behold it boots up everytime. After checking the power requirements, the 80 is about double. So I believe my problem lies in the power supply not being about to supply enough startup amps. If I can get past that everything is fine. So I guess a new power supply is about to be bought. 400 watts is not always what it is claimed. NAme brand here we come. Any suggestions?
thermostat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.