computer shutted down? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-03-2005, 06:07 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default computer shutted down?

hi, i was playing a game on my computer, and then it randomly shutted down and there was nothing. the computer was still and same with the monitor but i did not know what the problem was. the computer light turned orange and same with the monitor. i tried unplugging it and putting it back in but nothing turns on just the orange lights.
__________________

phosho510 is offline  
Old 07-03-2005, 10:19 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

the power light turned orange? you cant hear the hdd spinning? no beep codes?
__________________

Nitestick is offline  
Old 07-03-2005, 10:25 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Unplug the power cord for about 5 minutes, plug it back in and attempt.

If that doesn't work, open up the case, and change the jumper located next to the CMOS battery from it's original position over once notch. This will reset the settings on the board and wipe mem.

Probably will work, if not, we may have something more serious..

Good luck!
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 07-03-2005, 11:38 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Possible the CPU overheated and fryed of the GPU did.
c0rr0sive is offline  
Old 07-03-2005, 11:51 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 212
Send a message via AIM to jerry5739
Default

mine does that from time to time...i usually just turn off the power button on the PSU...then wait 20 min and power back on...if not...the CMOS suggestion works well
__________________
AMD 2700+ @~2.3
ASRock K7Upgrade-880
Corsair Value Select 1024MB DDR400
Kingwin Muntant X Case
eVGA 6600 GT
Seagate 80 GB HD
Allied 420W PSU
jerry5739 is offline  
Old 07-04-2005, 12:56 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

i here the fan and power supply turn on, also the cd drive turned on. im going to try to reset the cmos now.
phosho510 is offline  
Old 07-04-2005, 05:34 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

check your motherboard manual because the cmos discharge jumpers are not always directly next to the battery. failing that look for the print on the mother board
Nitestick is offline  
Old 07-04-2005, 09:58 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

well, its a dell. and it didnt come with a motherboard manual. the company doesnt expect home users to open up their computer....
__________________

phosho510 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.