computer running very slowly - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-13-2005, 11:48 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 133
Send a message via AIM to Augsy
Default computer running very slowly

I just picked up a new computer today and installed a few things (antivirus, drivers etc.) For some reason my computer is running very slowly and when i am moving windows around they lag everywhere.

The computer specs are good too. (athlon 3500 1 gig ram etc)

any help is appreciated.
__________________

Augsy is offline  
Old 07-13-2005, 11:54 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

hmm, what do u mean by lags? have you installed the chipset and 3d card drivers?

A new computer should run fine
__________________

__________________
Sprooty is offline  
Old 07-14-2005, 12:32 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 133
Send a message via AIM to Augsy
Default

i installed the network controller, and the sound drivers thats it.....
__________________
My LeEt CoMp
Asus A8N-SLI
AMD Athlon 3500+ venice
Enermax 535 watt PS
2 x 512mb OCZ premier series
XFX 6800 GT (1100/400)
WD Sata II 250 GB HD w/16mb cache
Lite-on 1693S DVD-RW
Sound Blaster Audigy 2 ZS
windows xp pro
Augsy is offline  
Old 07-14-2005, 12:45 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 133
Send a message via AIM to Augsy
Default

since i have virtually nothing on my computer right now, can someone tell me how I can just remove everything and reinstall win xp?
__________________
My LeEt CoMp
Asus A8N-SLI
AMD Athlon 3500+ venice
Enermax 535 watt PS
2 x 512mb OCZ premier series
XFX 6800 GT (1100/400)
WD Sata II 250 GB HD w/16mb cache
Lite-on 1693S DVD-RW
Sound Blaster Audigy 2 ZS
windows xp pro
Augsy is offline  
Old 07-14-2005, 12:58 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

1.) picked up? someone built it for you? how'd you get this? is it used?
2.) did it lag before you installed the software?
3.) don't use norton, don't use mcafee; www.avg.com is free and is much better than them; not to mention norton eats up your resources (and perhaps mcafee)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.