computer keeps goin into powersave mode - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2005, 02:57 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default computer keeps goin into powersave mode

my computer will be running and all fo the sudden it will go into power save mode.it will do it when im playing games and eveything. my monitor will just go blank and then it will say "no input going into power save"i have a 480W power supply.could it also be that my video card is overheating?i have a bgf 6800 oc video card.i was wondering if a could put a fan facing up towards the video card to push some of the hot air off of it?
__________________

__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Old 06-12-2005, 04:12 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Go into BIOS and disable it, but be very careful what you do in there.
__________________

__________________
majistic is offline  
Old 06-12-2005, 05:18 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Have you check power managment? - Its in the control panel.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-12-2005, 10:43 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default

yea all that is turned off so it won't go into powersave mode but i don't know bout turning it off in the bios.how do you do that.
__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Old 06-13-2005, 02:43 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

When you turn your pc on. When it does the memory check press delete then. (It may also be one of the F keys, search the screen for which one.)
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-14-2005, 12:50 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default

i have tried new monitors and everything and it still does it.when i say everything i mean tried diff monitor, used diff out puts, and changed bios settings
__________________

__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.