Computer just stopped!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-11-2004, 09:17 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Angry Computer just stopped!!!

Have an Athlon 2600+ on a 6mth old Asus motherboard. I was in the middle of capturing some video from my camera when everything just stopped. Screen went blank, fans/HD powered down. The power light was still on but nothing else. I pulled the plug to try and reset. Still nothing. Green light on motherboard lights up, but nothing else turns on..none of my fans which are powered by the motherboard, HD's CD-ROMS...nothing.

I thought it maybe the power supply, but if it was wouldn't there be no power at all?

Help!
__________________

ilyo is offline  
Old 05-11-2004, 09:49 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Mjmitch2's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 152
Default

Have you called to speak to Asus yet? I had a MB go on me after 3 months, they said it was a voltage regulator problem and replaced the board free of charge. Only bad thing was that the RMA process took almost 3 months until I recieved my new board!!

I recommend that you call them, I have heard alot of reports of Asus MB issues lately.
__________________

Mjmitch2 is offline  
Old 05-11-2004, 10:00 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Default

Is there a simple way to test to ensure it is the motehrboard and not the power supply?
ilyo is offline  
Old 05-11-2004, 10:39 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Mjmitch2's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 152
Default

The only way I can think of is to try a different power supply(one that you know is not faulty) and see if the machine powers up, otherwise, just call Asus to get the ball rolling on the RMA process.
Mjmitch2 is offline  
Old 05-11-2004, 10:58 AM   #5 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Yeah when my Mobo went bad it just died. But Asus does have a 3 year return on their boards & it did take about 6 weeks. Hopefully it isn't your only PC. PSU swap is nice if ya got access to a spare.
__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Old 05-11-2004, 12:29 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Default

Thanks for your help. I had a backup supply and swapped it out. Sure enough it all worked out! Guess I had a bad PSU.

Thanks!
ilyo is offline  
Old 05-11-2004, 01:33 PM   #7 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

Glad ya got it fixed so cheaply dude! Good Job!
__________________

__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.