Computer and/or Internet Slow - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-03-2004, 04:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Unhappy Computer and/or Internet Slow

I have AOL with dial-up...and I know it's comparatively slow anyways, but I've been dealing with VERY unusual slow speed for about a month. I have no idea what is wrong and it seems it started happening all of a sudden. I took a speed test online and it said that I have a speed of "35.2 kilobits per second." I don't know if that is good or bad....but it totally seems like whenever I'm d/ling something, my speed gradually falls and falls and continues to fall.

I also don't know if this picture will help, but I took a screen shot of my Windows Task Manager stuff:


I'd appreciate any comments or resolutions? Thanks.

P.S. I've done every kind of check-up on my computer possible (virus and spyware scans, defrag, deleted cache and cookies, reformatted several times.)
__________________

kingmetalx is offline  
Old 12-03-2004, 04:12 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default

haha, you are fine... my CPU ussage goes from 2% to 4% and my PF ussage is about 206MB. and im on dial up AOL. your fine its not your computer its your connection.


Your computer is fine. it's your connection which is lacking.
__________________

__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 12-03-2004, 04:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default

But why would it suck all of a sudden?

I also failed to add that I've switched over to Earthlink and it did the same thing :o(

Thanks ;o)
kingmetalx is offline  
Old 12-03-2004, 04:14 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

well, you could always try to re-install your modem driver with a later version. Also, has your phone line has been damaged or is really long. Also is your modem internal or external? I always connect when i had dialup on my internal modem at around 33kbps, but on my External modem it connects at 52-56kbps.

Wayne
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 12-03-2004, 04:17 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default

I'm not sure about the first 2 things....but my modem is internet. I have an external modem and also tried it...but it does the exact same thing :o(

Thanks :o)
kingmetalx is offline  
Old 12-03-2004, 06:43 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default

well, i can tell your problem right away... i use AOL... then switched to Earthlink 56k... it open one page fast and rest of the pages opened up slower then AOL did. and earthlink slowed my computer ALOT. so if your still using Earthlink then thats your problem. ive had alot of sucess with AOL.
__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 12-03-2004, 06:45 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Default

Well....I got Earthlink after my problem started to see if my problem was from AOL.
__________________

kingmetalx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.