Computer graphics card & watts - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2004, 12:23 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default Computer graphics card & watts

How many watts power supply would i probably want to work with a 256MB video card? Looking at something like this card. Also how much ram would be recommened to go with that & processor? Lol, thanks!
__________________

eq1986 is offline  
Old 03-23-2004, 12:38 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 118
Default Re: Computer graphics card & watts

Quote:
Originally posted by eq1986
How many watts power supply would i probably want to work with a 256MB video card? Looking at something like this card. Also how much ram would be recommened to go with that & processor? Lol, thanks!
Power supply 300 or what got you here.
Do you really need a 256 ? Does your software need it.?
64 will do it every time.
A 1.5 gb cpu will do.
and a 233 mmx is still pretty good.depends on your needs.
I guess you will hang up too.
__________________

bluto is offline  
Old 03-23-2004, 12:46 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 424
Send a message via AIM to Erik Send a message via Yahoo to Erik
Default

A 350 Watt PSU is plenty for just about anything you throw at it.

Anything above an Athlon 1700+ will do fine with the card, and if you plan on gaming, go with a minimum of 256MB system memory (ram)
Erik is offline  
Old 03-23-2004, 11:47 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default

I was thinking that card, 2.5-3 ghz processor & 1 gig ram, and all the basic stuff
eq1986 is offline  
Old 03-23-2004, 12:13 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Default

Also, should i go with celeron or pentium? I would rather go cheaper but, if pentium is THAT much better? I read up on it, it doesnt seem like its worth it, but im not sure yet.
eq1987 is offline  
Old 03-23-2004, 12:16 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Default

Im not looking to get an AMD either, but if I have a 256MB Video card, is it not worth getting it if I only had 512 RAM? Should i downsize and go to 128?
eq1987 is offline  
Old 03-23-2004, 12:31 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Default

This is what i have in mind, at $574.70 (includes shipping).

Interl Celeron Processor 2.8GHz
Artec CD Burner
Just4PC Case w/ 350 Watts
Seagate 40Gig HD
SOYO motherboard
Thermocontrol cooling fans (buy 1 get one free)
Radeon 9200 SE 128MB
Creative Labs Sound card Audigy X-gamer
speakers/mouse/keyboard/surge protector

Hope i didnt forget something )=

All on tigerdirect.com
eq1987 is offline  
Old 03-24-2004, 01:34 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default

Think that would be a good machine or bad one? Thanks
eq1986 is offline  
Old 03-24-2004, 02:17 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 75
Default

I heard celeron was ****.. idk but someone earlier on this forum was saying to stay away from celerons...... i mean if your going to use this for a while....... i would definetly invest in a p4 or an amd processor... because the celeron is just the run of the mill pentium... p4 would be a way better place for your money than the celeron... you could even downsize on the p4 to like a 2.4 or 2.2 and i bet it would still be better than that celeron........ just think the cheaper you buy..... the cheaper you get... (in most cases unless its like a good deal..) i would for sure invest in the p4 if pentium is your thing... i personally prefer amd but thats just me..


Eric
__________________
Aspire X-Alien Case(Red)
6 Green LED Fans
Aspire 420W power Supply
AMD Athlon XP Barton 2500+
Asus A7N8X-E Deluxe Mobo
Western Digital 160GB HD (SATA)
Samsung DVD-Rom
Lite-on DVD/RW
Kingmax 512MB DDR4300 PC3500
Ati Radeon 9600XT 128MB
SureShot is offline  
Old 03-24-2004, 12:33 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default

I would do AMD but first I dont understand the 2000+ 3000+ etc, and it seems like their highest one (besides 64 bit) is like 2.2 Ghz? Lol. Has anyone found a chart or something on AMD processor speed? If so, please link it. Thanks
__________________

eq1986 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.