computer building.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-08-2005, 10:00 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default computer building....

so i got everything i need to put my computer together now.
ive never done it before and im not sure on how to do it.....what should i start with first and so on...?

tips would be nice thanks
__________________

beautiphil is offline  
Old 06-08-2005, 10:14 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Well, read the motherboard instructions, and assemble it to the case. Then put in your hard drives, connect the IDE cables, put in your processor then your heatsink, then put in the vid card, RAM, sound card, etc... The hardest part is putting the MoBo in, everything else is pretty much plug n' work.
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 06-08-2005, 10:23 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,261
Default

Yeah, just get the mobo in and connect the peices.
woot7800GT is offline  
Old 06-08-2005, 10:25 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 198
Default

i think its easier to put processor and ram first then stick ur mobo in, just my opinion , its easy both ways this is just the way i do it
contry is offline  
Old 06-08-2005, 10:27 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default

so i put the mobo in first then put the cpu and so on and so on?
beautiphil is offline  
Old 06-08-2005, 10:48 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
GrimReaper23's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fort Gordon
Posts: 1,912
Send a message via Yahoo to GrimReaper23
Default

Quote:
Originally posted by contry
i think its easier to put processor and ram first then stick ur mobo in, just my opinion , its easy both ways this is just the way i do it
I think this works better.
__________________

__________________
GrimReaper23 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.