compressed my c drive now windows wont boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-26-2004, 09:18 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
Default compressed my c drive now windows wont boot

not sure if this is in the right topic

like the subject said i was compressing my drive and it said that there is a drive error and i should use scandisk, but i cant get into windows becasue i guess that was part of the drive that was messed up
the following appers now when i start the computer

starting windows 95

drive space found a problem on compressed drive C
to correct problem, type scandisk C: at hte command prompt

the startup process will continue after 30 seconds...
(30 seconds later)

the following file is missing or corrupted: C:\WINDOWS\HIMEM.SYS

the following files is missing or corrupted WIN.COM

cannot find WIN.COM unable to continue loding Windows

then it goes to the ms dos promt
i tried typing scandisk C: but i guess that isnt the command prompt?

well if you can help id really appreciate it
__________________

lowbudgethero is offline  
Old 09-26-2004, 09:23 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

hmm, are u on 98/Me?

why did u need the disk compression?

anyway, the command prompt looks like

C:\> and you cannot use commands like, scandisk C:, though you can use command like, as if your system has already DOS commands in it, then use:

assuming u r on C:\> already, just write scandisk, if still u dont have scandisk command in ur drive, then let me know, i'll uplod it for u on web, and u can download it later from there.
__________________

__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-26-2004, 09:34 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
Default

well im not on that computer right now i use that computer to store songs and whatnot

that computer is a win 95 (ancient haha) it has scan disk but i cant even get into windows and by typing in "scandisk" nothing happens
lowbudgethero is offline  
Old 09-26-2004, 09:42 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

your base must be then DOS, anyway, i'll upload 2 files that are:

HIMEM.SYS and SCANDISK.EXE from my fresh DOS, to my server, you can download them from:

HIMEM.SYS

SCANDISK.EXE


click on links, and save them to ur h/d, copy them to ur C: of pc, and see if they work.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-26-2004, 09:44 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
Default

how can i copy them to my c drive i cant even get onto the internet with that computer

could i boot them with a floppy disk?
lowbudgethero is offline  
Old 09-26-2004, 09:47 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

copy these on the PC u are on, then use floppy, and save them on ur that non-working PC, see if it works.

dont worry about the files, they'll be up there for long time.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 09-26-2004, 10:06 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
Default

tried scandisk but it only scans the A drive and the hemem wouldnt even work
lowbudgethero is offline  
Old 09-26-2004, 10:12 PM   #8 (permalink)
BVR
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 74
Default

Take out your HD and hook it up externaly to another PC. Backup data and then format. Thats the easy way. Or try using 98 bootdisk.
__________________
CompTIA A+
CompTIA Net+
MCP 2000
BVR is offline  
Old 09-26-2004, 10:21 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5
Default

ok ill try that later when i have the time let you know how that turns out
__________________

lowbudgethero is offline  
Closed Thread

« My CPU | Woah! »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.