compaq armada 7400 doesn't power off - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-15-2003, 04:22 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 4
Default compaq armada 7400 doesn't power off

my good old Compaq Armada 7400 doesn't power off when I use the command "shut down"... it only restarts.
Has anyone an idea about how I could make it completely shut down?

effendi is offline  
Old 10-16-2003, 11:38 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jan 2003
Posts: 584

A)Manually push the button or b) remove the battery. Either of these works sufficient.

A+ Core Hardware, Software Certified (May 13 2005)
the new beast...

AMD Athlon XP 3200+ Barton running at 2.16 Ghz.
GeForce MX 4000 (mainly takes the load off the main system)
Creative Labs Audigy 24-bit sound.
Some Case from tigerdirect
512 MB Ultra DDR RAM.
80GB Seagate HDD
LiteOn CD-RW / DVD ROM drive.
currently looking at a litescribe drive at staples, due to its ability to label the CD shortly after being burned.
mrdinkel is offline  
Old 10-16-2003, 11:56 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937

remove the battery? what battery mrdinkel?

there are 3 ways to force it to shut off:

hold the power button down for 10 seconds or flick the main power switch to zero from one(0/I) assuming you have a power switch at all. lastly you can forcefully pull off the power cord from the power supply.

if you are getting power shutdown failure when this used to work before it is because the operating system is hanging while trying to close down an application or system service.

i think you might have a program conflicting with the shutdown procedure. you will need to open a run box and type in "msconfig" and see what is in your boot list. check off anything suspicious in "startup" and see if it solves the shutdown problem.
ekÆsine is offline  
Old 10-17-2003, 02:04 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 4

thank you to both of you for the reply (even if josh should think of something more constructive.. )
but the problem seems somehow more relying on a hardware problem.
I meant : instead of powering off at the very end of the shutdown process (it goes to the whole black screen without any problem), the computer starts again, and the nice "Compaq" start screen appears with a little bip.
Maybe something in the BIOS fails to physically command the powering off, or it's the hardware itself that is broken... I really don't know, that's why I ask you!
Thanks anyway


ps : and it hasn't been a year I didn't powered it off... I know how to force it. Thanks Josh anyway.
effendi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.