comp wont now post - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-12-2005, 10:59 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default comp wont now post

i had recently been having the problem of my computer going into powersave mode well i went to turn on my computer today and it wouldn't post.so i turned off the computer and turned it back on.it still didn't post and then i looked at my lights on my video card.they would come on and then turn off come on and turn off.and the fans would not come on and all the other fans on my computer were not turning as fast as they normaly do.has my power supply failed on me cause i that is what i think.the powersupply that i had was perfectly fine and had enough power but it started doing this.if it is the problem then i can get a new powersupply.so it is the power supply.
__________________

__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Old 07-12-2005, 11:05 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 287
Send a message via AIM to neb1211 Send a message via Yahoo to neb1211
Default

It shoulds like your power supply might have died. If you have another power supply, you might want to try swapping out power supplies and see if that works for you.

Also what brand power supply is it and how many watts is it? You have to remember that just because a powersupply says it is 400 watts doesn't mean that is actually putting out 400 watts. This is due to the difference in what "generic" power supply manufacturers consider normal operating conditions and what the actual operating conditions are. It is general a good idea to stick to quality power supplies such as PC Power and Cooling, Antec, Enermax, and a few others.
__________________

__________________
~ Nick
Owner of Maximum CPU and MaxCPU Hosting
neb1211 is offline  
Old 07-12-2005, 11:15 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default

it is the 480W Power supply that came with my case and it is a raidmax case and powersupply
__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Old 07-12-2005, 11:25 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 287
Send a message via AIM to neb1211 Send a message via Yahoo to neb1211
Default

Raidmax doesn't make the best power supplies but they are far from the worst. Like I said before, it sounds like your power supply is on its way out. Fans will generally spin slower when less voltage is supplied to them.
__________________
~ Nick
Owner of Maximum CPU and MaxCPU Hosting
neb1211 is offline  
Old 07-12-2005, 11:29 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default

but it seems like it went out quick.i got the powersupply(came with case)for christimas
__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Old 07-12-2005, 11:33 PM   #6 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Your power supply is dead. You need a new one. Consider the one I have.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 07-12-2005, 11:46 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 123
Default

ok now i need suggestons for a new power supply.i need it to be atx, at least 500W and that is the only things i need it to have.i don't want to spend an extreme ammount of money(cause im a teenager and only make 5.15 an hour)
__________________

__________________
<img src=\"http://www.eraserinc.com/ims/pic.php?u=15tfnhP&i=56\">
<font size=1>Asus P5P800 Mobo, Intel P4 2.8Ghz,1Gb (2x512)Corsair Value Select Ram,BFG Tech 6800 OC,19\" Sony LCD monitor,Seagate 80GB Hard drive,Samsung DVD burner<and a crap power supply that just went out on me</font>
Troubledyouth is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.