"CMOS settings wrong" & "CMOS memory size wrong" messages - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2005, 09:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2
Default "CMOS settings wrong" & "CMOS memory size wrong" messages

Hi, When I switched on my computer (Win98SE) I got a message saying "CMOS settings wrong" & "CMOS memory size wrong" I pressed F1 and changed the clock ( it was saying october 16, 2001 ) and now things appear to be okay. What happened to change the settings and memory size? How can I fix this? Thanks a lot.

Jason
__________________

ja5on is offline  
Old 03-28-2005, 09:52 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Probably empty battery, or somebody reset the BIOS.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.