Check this out...Ram Q. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2005, 02:12 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default Check this out...Ram Q.

Ok, I have a Dell Dimension 2400 that I want to slowly upgrade. I found a stick of 512 PC3200 DDR here. Here are the specs for my PC, I'm not sure wether my pc is 2100 or 2700 but I was wondering if the 512 stick is compatible with my system?

Thanks in advance.
__________________

__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 02-08-2005, 02:19 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default

I just figured out it was 2700. Thank god for CPU-Z.
__________________

__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 02-08-2005, 03:13 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

if u buy a 512 stick of 3200 then it will run at 2700 speeds... so either buy completely new ram or buy another stick of 2700 ( wouldnt reccomend that )
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 02-08-2005, 04:34 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

but if his dell runs ram at 2700, getting 3200 wont make any difference, because the motherboard wont run it at anything other than 2700
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 02-08-2005, 05:03 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

oh.. i see didnt realise
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 02-08-2005, 08:15 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default

So you guys are saying that the 3200 ram will work on the pc but as if it was a stick of 2700 right?
__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 02-08-2005, 08:19 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default

I just want to make sure before I buy it because thats the cheapest 512mb stick of ram I could find. I did find a stick of 512 PC2700 but it costs around $89 bux. And since I dont really have a money tree or a job yet, I would rather go with the 3200.
__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 02-08-2005, 08:19 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by KnowNothing
So you guys are saying that the 3200 ram will work on the pc but as if it was a stick of 2700 right?
yup...so if you are paying anything extra for the PC3200 (200MHz) speed it's pretty much a waste (could get cheaper PC2700 (333MHz) for same performance and less $$$$. Unless you plan on keeping the RAM for a later mobo/PC that can take it...but by then it will still be pretty old RAM i believe.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 02-08-2005, 08:24 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 142
Default

Do you have any idea where I could find the cheaper ram that you speak of? I've looked everywhere and so far the 3200 is the cheapest on my list.
__________________
There are two things which are infinite, the universe, and human stupidity...Although, I\'m not sure about the universe.
KnowNothing is offline  
Old 02-08-2005, 06:27 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by KnowNothing
Do you have any idea where I could find the cheaper ram that you speak of? I've looked everywhere and so far the 3200 is the cheapest on my list.
well the stuff u listed is 3-3-3 timings...which is pretty close to the worst timings i have seen for PC3200 lol.

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...141-164&depa=1

Cheaper, and noticablty better timings.
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.