Celeron to AMD? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2005, 08:29 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default Celeron to AMD?

I have a 2.8 ghz celeron with a PCI card. I'm feeling left out for the rest of my clan is playing BF2 on our ranked server. I can't play BF2, but one of my clanmates said he could give me an AGP mobo w/ a AMD xp 2000+ and a stick of RAM. (not sure if its 512, etc).

Would this be better than my 2.8 celeron? I know an AGP card would be.

Oh, and dont' tell me to buy a whatever whatever, I cant'. This is me only choice.
__________________

__________________
Quintox is offline  
Old 07-04-2005, 08:37 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Hmm well the AGP card might help you, but really both the celeron and 2000+ aren't that strong of CPU's....the 2000+ will be like.....hmm I'm gonna guess like 1.4GHz offhand, maybe 1.6GHz but I can't remember without looking it up....in that case even though celerons are weak CPU's like the AMD Durons, that 1200 - 1400 extra MHz will probably beat out the AMD
__________________

Nubius is offline  
Old 07-04-2005, 09:11 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

Is it free? If it is then do it. If it's not then still do it (If he's not asking too much for it). Celeron's ARE NOT ment for gaming. Just about any AMD product is build great for games. The 2000+ will definitly do you fine, but did he say what video card it is? That might be holding you back.....but still way better than PCI.
AnthraX is offline  
Old 07-04-2005, 09:30 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

2000+ will be worse than the celeron by quite a bit
DJ-CHRIS is offline  
Old 07-04-2005, 09:32 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

I have overclocked my Athlon xp 2000+ from 1.67Ghz to 1.9Ghz and when compairing amd to intel you should add 1Ghz to the amd for it to compair...

in otherwords an amd at 2Ghz is like an intel processor at 3Ghz...
so... this probably means that they will give the same results, although amd is known for games and intel are known for apps

(don't quote me I might be wrong)
Juice Daddy is offline  
Old 07-04-2005, 09:49 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

I was planning on OC'ing.

The AGP would probably a 5200 ultra (also from a diff. clan mate)

I'm not sure if I would get it for free, and if not, it'd be really cheap, my clanmates are really nice.
__________________
Quintox is offline  
Old 07-04-2005, 09:49 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 274
Default

Quote:
Just about any AMD product is build great for games.
I diagree that a athlon xp ment for games. Skt 754 and skt 939 are great for gaming because of things like hypertransport and memory controller built into the cpu. A athlon xp is skt A and has none of that stuff.
mgoldb2 is offline  
Old 07-04-2005, 09:51 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 320
Default

Go for the 2000+ and clock it up a bit should be about the same as your celeron if you do that.
__________________
Grayfox is offline  
Old 07-04-2005, 09:52 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

AMD's system of rating their processors is in comparison to Intel's MHz. For example, an Athlon XP 2000+ can be compared to the P4 @ 2.0 Ghz. I don't know how to compare the actual MHz of AMD's to Intel's cpus.

DJ-Chris I have to disagree with you. The Athlon XP will outperform the Celeron be quite a bit, especially in games. Celeron's are pieces of ****, they're Pentium's that they put scratches on before completing the manufacture of them. They also have like a forth of the cache. If you're going souly basing your opinion on the MHz factor, yes the Celeron is clocked quite a bit faster, but AMD doesn't go by the MHz myth and they get excelent performance from their chips.

If you are getting the 5200 then you'll probably be able to play BF2, but not on too high of setting.
AnthraX is offline  
Old 07-04-2005, 09:58 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 530
Default

I know it'd be low, but as long as it'd run smooth.
__________________

__________________
Quintox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.